Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Polder Pink in bloei

Vrijdag 5 april 2024
Polder Pink in bloei
Foto: Yannick Okken

BIDDINGHUIZEN - De Polder Pink staat in bloei. De 12.000 tulpenbollen die afgelopen najaar in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen de grond in zijn gegaan, zijn nu uitgegroeid tot warmroze gefranjerde bloemen. Inwoners hebben de handen ineengeslagen om de wijken op te fleuren. En hebben de verbinding met buurtgenoten opgezocht om met elkaar een bijdrage te leveren aan een mooiere en socialere buurt.

Een succesvolle actie
In het najaar van 2023 gingen Drontenaren massaal de buurt in om Polder Pink bollen te planten. Er werd vanuit 45 bewonersinitiatieven samengewerkt om de wijken in bloei te zetten.

Dronten Geeft Je De Ruimte, die de Polder Pink actie met Samen Actief initieerde, is blij verrast met het succes van de actie. 'We zijn ontzettend trots dat zoveel mensen zich voor de bollen hebben ingeschreven', vertelt Josje Waagmeester. 'Zelfs zoveel dat we bollen hebben moeten bijbestellen bij tulpenteler Triflor. Dat zegt echt iets over de betrokkenheid van de inwoners van onze mooie gemeente.'

Kleurrijke ontmoetingsplekken
De kleurrijke tulpenvelden in het buitengebied van Dronten zijn ieder jaar weer een geweldig gezicht. En dit voorjaar blijft het niet bij het buitengebied; ook de dorpskernen van de gemeente Dronten kleuren mee.

De Polder Pink bloeit op tal van plekken. Je vindt de tulpen in grasstroken, schooltuinen en op diverse ontmoetingsplekken bij picknickbanken, speel- of pluktuinen. Én op 2 zorglocaties van OFW. Bij De Regenboog en De WoonArk hebben medewerkers van OFW en een aantal bewoners de perken en tuinen samen opgefleurd.

In een buurttuin aan de Jeroen Boschstraat zijn 225 bollen geplant. 'Toen we op Facebook over deze Drontense tulp lazen, hebben wij als buurt gelijk handtekeningen verzameld om de bollen te pakken te krijgen', vertelt een buurtbewoonster. 2 dames die wonen aan de Pastorale zijn ook druk bezig geweest om hun straat op te leuken: 'Het mag allemaal wel wat groener', vinden ze. 'Wij vinden de tulp prachtig en het initiatief super!'

Naast de Polder Pink is er nog heel veel meer tulpenpracht te bewonderen tijdens de Tulpenroute van Flevoland van 7 april t/m 5 mei 2024.

Polder Pink in kaart
De bewoners van de gemeente Dronten hebben maandenlang kunnen uitkijken naar een roze lente. En deze is nú bijna overal aangebroken. Wil jij de bloei ook bewonderen? Dronten Geeft Je De Ruimte heeft in kaart gebracht waar de Polder Pink tulpenbollen precies geplant zijn. Bekijk het op de website.

Heb jij een mooi idee voor jouw wijk of buurt?
De Polder Pink actie heeft gezorgd voor meer verbinding in de gemeente Dronten. Heb jij nou ook een waardevol idee voor jouw wijk of buurt? Ga dan naar www.samenactief.nl voor meer informatie.

foto: Gert Buchner Fotografie


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.9 °C
  • 13.2 mm
  • 17.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top