Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Gemeente Dronten uit zorgen over Defensieplannen

Vrijdag 14 juni 2024
Gemeente Dronten uit zorgen over Defensieplannen
Afbeelding ter illustratie
Foto: Pexels / Specna Arms - rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten heeft bezorgd gereageerd op de nieuwste plannen van het Ministerie van Defensie, waarin vijf potentiële locaties binnen de gemeentegrenzen worden aangewezen voor verschillende militaire activiteiten. Deze zorgen worden geuit in een brief aan Defensie, waarin Dronten benadrukt rekening te houden met de belangen van haar inwoners en de verwachte groei van de gemeente.

Concrete Locaties
In Biddinghuizen heeft Defensie nu specifieker een gebied tussen de Biddingringweg, Nonnetjesweg en de Karekietweg in beeld voor de opslag van munitie. Een alternatieve locatie voor deze opslag zou kunnen liggen op landbouwgrond tussen de Hondweg, Hanzeweg, Zwolse Tocht en Hoge Vaart nabij Dronten. Voor de kazerne, die eerder als voorkeurslocatie in Zeewolde was gepland, wordt ook een optie in Biddinghuizen overwogen, gelegen tussen de Biddingringweg, Larserweg en Harderringweg.

Daarnaast overweegt Defensie een terrein voor explosieventraining bij de Ketelbrug. Dit terrein komt op slechts anderhalve kilometer van Swifterbant te liggen. De cirkel voor dit zoekgebied is in recente plannen verkleind, maar de nabijheid tot de woonkern van Swifterbant en de aanwezige bedrijven blijft een punt van zorg voor de gemeente Dronten.
Gemeentelijke Zorgen

De gemeente Dronten heeft haar zorgen geuit over de impact van deze plannen op het woon- en leefklimaat van de inwoners. De munitieopslag aan de Hanzeweg komt namelijk te dicht bij toekomstige woningbouw in Dronten-Oost. Dronten heeft ambitieuze plannen om te groeien naar 60.000 inwoners tegen 2050, wat een uitbreiding van het dorp naar het zuiden, oosten en noorden inhoudt. Een munitieopslag op de voorgestelde locatie zou slechts 1,5 kilometer van de geplande nieuwe woningen liggen, wat volgens de gemeente problematisch is vanwege de vereiste veiligheidsafstanden.

Ook het terrein voor explosieventraining bij de Ketelbrug roept bezorgdheid op. Deze locatie ligt op slechts één kilometer van de grens van Swifterbant, waar bedrijven en woningen gevestigd zijn. Dit zou een aanzienlijke overlast kunnen veroorzaken voor de bewoners.

Daarnaast wijst Dronten op mogelijke conflicten met andere geplande infrastructuurprojecten, zoals de aanleg van de Lelylijn en een nieuwe hoogspanningsverbinding langs de A6 en de Ketelbrug. De gemeente dringt er bij Defensie op aan om deze ontwikkelingen mee te nemen in hun verdere onderzoek.

Oproep voor Extra Bijeenkomst
Naast de geplande informatieavond op 27 juni in Almere, heeft de gemeente Dronten dringend verzocht om een extra informatieavond in Dronten zelf. Dit om de inwoners van Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten goed te informeren over de laatste stand van zaken en de impact van de plannen.

De gemeente benadrukt dat het essentieel is om de inwoners tijdig en volledig te betrekken bij deze ontwikkelingen, gezien de mogelijke invloed op hun leefomgeving en de toekomstige groei van Dronten.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Defensie
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.1 °C
  • 0.4 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top