Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Biddinghuizer Biljart Club

Maandag 10 januari 2011

BIDDINGHUIZEN - Het zeventiende Dronten kampioenschap biljarten zit er weer op, de opkomst was zoals verwacht groot er waren 26 deelnemers die onder verdeeld werden in 5 poules.

In poule 1 wisten Johan Nijman en Alex Nijman alle twee met 6 wedstrijdpunten en beiden van BBC zich te plaatsen voor de kwart finale.

In poule 2 wist Jan van Aerle van BBC met 6 wedstrijdpunten de poule te winnen en dus door naar de kwart finale, in poule 3 was Gerard Smit van BBC de sterkste en won deze poule ongeslagen met 8 wedstrijdpunten in ging zodoende naar de kwart finale, in poule 4 gingen door naar de kwart finale Tjeerd Krist als ongeslagen winnaar met 8 wedstrijdpunten en Henk van Bokhorst met 6 wedstrijdpunten beide spelers van Swift71, in poule 5 gingen de jeugdleden Leslie Vorstenbosch van BBC en Derwin van Bokhorst van Swift 71 met 6 wedstrijdpunten door naar de kwart finale.

In de kwart finales wisten Gerard , Tjeerd, Henk , en Derwin hun partij te winnen en zodoende zich te plaatsen voor de halve finale.

Er werd hard gestreden in de halve finale uiteindelijk bleken Tjeerd en Derwin te sterk en wonnen hun partij om zich zo doende te plaatsen voor de finale, Gerard en Henk moesten genoegen nemen om te strijden voor de plaatsen 3 en 4, Gerard bleek hier een maatje te groot voor Henk en legde beslag op de derde plaats.

In de finale was het zeer spannend en nam Tjeerd een kleine voorsprong, maar Derwin gaf zich niet zo maar gewonnen en kwam terug met een paar mooie series nu was de spanning compleet en moesten beide spelers nog 5 caramboles Derwin maakten als eerste 1 maar miste de tweede dus mocht Tjeerd proberen de partij uit temaken maar ook hij kon er 1 maken en miste de tweede, dit was Derwin zijn kans en sloeg dan ook toe en maakte een einde aan de partij met een serie van 4.

Derwin mocht zich nu kampioen van Dronten noemen, hier mee is Derwin als jeugdspeler de jongste biljart kampioen van Dronten ooit.

Na afloop waren alle spelers het eens dat het een zeer goed georganiseerd en bovenal gezellig en sportief toernooi was.

Met dank aan de organisatie en niet te vergeten de vrijwilligers die altijd weer bereid zijn de bar en de keuken te bezetten.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Biljarten
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top