Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Kinderhulp-collecte van 11 tot 16 april

Zondag 10 april 2011

BIDDINGHUIZEN - Deze week wordt de landelijke collecte gehouden voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Behalve dat het fonds wordt gestend met uw gift, gaat een deel van de opbrengst naar de jongeren van de World Servants Biddinghuizen.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al 50 jaar kinderen met minder kansen. Mede dankzij de jaarlijkse collecte helpt Kinderhulp jaarlijks tienduizenden kinderen, tot nu toe vooral binnen de jeugdzorg. Maar ook daarbuiten is de nood hoog. Maar liefst een half miljoen kinderen in ons land groeit op in armoede.

Voor hen zijn ‘vanzelfsprekende dingen’, zoals een weekje kamperen, een fiets, zwemles of een abonnement op een sportvereniging, vaak niet weggelegd. Kinderhulp vindt dit niet acceptabel en wil hier iets aan doen.

‘Gewoon geluk voor alle kinderen!’
Kinderhulp vindt dat alle kinderen de kans moeten krijgen om hun talenten te ontwikkelen en (leuke) ervaringen op te doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door lid te worden van de plaatselijke voetbalclub. Ook een weekje kamperen kan hen helpen om even hun problemen te vergeten en gewoon kind te zijn. "In de jeugd wordt de basis gelegd voor je verdere leven. Daarom is het zo belangrijk om juist kinderen, die het moeilijk hebben, een steuntje in de rug te geven," schrijft de organisatie in een persbericht.

Om al deze kinderen te kunnen helpen, heeft Kinderhulp veel geld nodig. Kinderhulp hoopt daarom op uw gulle gift aan de collectant.

20 % voor de World Servants
In Biddinghuizen lopen de jongeren die deze zomer meegaan met de World Servants ook voor Kinderhulp. Voor hun inzet en hulp ontvangen zij 20 % van de opbrengst van Biddinghuizen. 30% gaat daarnaast naar de SGJ, een landelijk werkende organisatie in de jeugdhulpverlening.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Collectes
Peter Evers
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek World Servants
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.3 °C
  • 0.0 mm
  • 5.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top