Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Bijzondere schenking aan De Scharrelberg

Maandag 11 april 2011
Bijzondere schenking aan De Scharrelberg
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Diana en Geerdinus Doornbos, wonend aan de Kokkelweg in Biddinghuizen, hebben de Scharrelberg een Coburger Fuchsenschaap met twee lammetjes geschonken.

‘Het idee om één van onze Coburger Fuchsen te schenken aan het dierenpark van Biddinghuizen is opgekomen tijdens onze, bijna dagelijkse, fietstochtjes met onze hond door het Biddinghuizerbos en langs het dierenpark. Biddinghuizen heeft een prachtig dierenpark dat elke dag veel inwoners, met en zonder kinderen en ook bezoekers van buiten Biddinghuizen trekt, laat genieten van de verschillende dieren die hier rondlopen. Het leek ons leuk om de bezoekers ook kennis te laten maken met de Coburger Fuchs’, vertellen Diana en Geerdinus Doornbos.


Coburger Fuchs schaap
Het Coburger Fuchs schaap is een vriendelijk, elegant, sterk en gemakkelijk schaap. De Coburger Fuchs is een middelgroot schaap met een prachtige roodbruine huidskleur, een smalle kop en een goudkleurige vacht. Ze heeft wolloze poten en een sterk beenwerk, waarmee ze hoog kan springen. De Coburger Fuchs kan bijna altijd zonder hulp aflammeren. De lammetjes zijn bij de geboorte helemaal roodbruin en worden na een half jaar wat lichter van kleur.

Naam
De naam van het schaap is te danken aan zijn herkomst, Coburg. Fuchs aan het uiterlijk; de kleur van haar kop en huid doen denken aan die van een vos. De Coburger Fuchs komt oorspronkelijk uit de provincie Coburg, in het noorden van Beieren, Duitsland. Begin 20ste eeuw was dit zeer oude ras, net als meerdere oude landrassen, bijna uitgestorven. Na een periode van terugfokken (van enkele tientallen jaren) is de Coburger Fuchs in 1966 in Duitsland weer erkend en in het stamboek opgenomen.

De wol, ook wel het ‘gouden vlies van de Coburger Fuchs’ genoemd, laat zich goed spinnen, weven en vilten. De kleur van de wol varieert van creméwit, naar lichtbruin met een gouden gloed. Diana en Geerdinus Doornbos; Wij zijn één van de circa veertig stamboekhouders in Nederland. Wij hebben voor de Coburger Fuchs gekozen vanwege haar uitstraling, karakter en haar prachtige wol, omdat je aan het spinnen, weven en verwerken ervan veel plezier beleeft.

Open dagen
De nieuwe aanwinsten zijn van dichtbij te bewonderen op de open dagen van de Scharrelberg. Op woensdag 29 juni, woensdag 7 september en dinsdag 4 oktober (Dierendag) opent de Scharrelberg haar hek. Speciaal is wel de open dag van woensdag 11 mei. Deze middag staat in het teken van het 30 jarig bestaan van de Scharrelberg en zullen diverse activiteiten worden georganiseerd om de dag een speciaal tintje te geven. Meer informatie over deze activiteiten volgt nog. Hou de Biddinghuizen Actueel en BHZNet.nl in de gaten.

De Scharrelberg / Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Scharrelberg
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.0 °C
  • 0.0 mm
  • 25.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top