Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Vier meter grote RVS-bol op Lowlands

Zondag 17 april 2011

BIDDINGHUIZEN - De komende drie jaar staat er op het Lowlandsfestival een vier meter groot kunstwerk van Ronald Westerhuis. Een ontwerp van deze RVS-bol is sinds vrijdag te bezichtigen in Museum de Fundatie in Zwolle.

Ronald Westerhuis (Tiel 1971) is gefascineerd door roestvast staal (rvs). De onverwoestbaarheid, de zware structuur en koude uitstraling van het materiaal lenen zich perfect voor de enorme sculpturen die hij ermee maakt. Westerhuis: "Rvs bestaat uit een kleurschakering van buitengewoon veel tinten grijs wat het materiaal een extra dimensie geeft. De kunstwerken hebben een hoog eeuwigheidgehalte en zijn ware landmarks, je kunt er niet om heen".

Bekijk afbeelding
Westerhuis gelooft niet in grenzen of vooropgestelde regels, ‘the sky is the limit’. Ontwerptekeningen voor sculpturen van zestig meter hoog zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. Hij gelooft in de impact van een groot beeld: “Het beeld zelf wordt niet beter als het groter wordt, de impact van het beeld wel”.

Museum de Fundatie en Mojo Concerts, organisator van het Lowlands festival, hebben Westerhuis gevraagd het schetsmodel RAWSOME! in het groot uit te voeren. RAWSOME! zal te zien zijn op de komende drie edities van Lowlands en een permanente plek krijgen in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis. Van 15 april t/m 5 juni 2011 wordt het ontwerp voor dit beeld samen met enkele andere werken van Westerhuis getoond in Museum de Fundatie - Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Expositie
PolderTEAK
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Kunst
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Lowlands
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top