Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl

Nieuws uit de rubriek Kunst


Adverteerder in de rubriek Kunst
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Nieuws uit de rubriek Kunst
1 2 3 Volgende >>

Vanaf 23 maart exposities bij Aan de Amstel

Vanaf 23 maart exposities bij Aan de Amstel

13-03-2019 Bij Galerie en kunstuitleen Aan de Amstel aan de Ellerweg is vanaf 23 maart tot en met 27 april een gecombineerde expositie te zien van schilder Geke uit de Bosch en glaskunstenaar Fons UytdeHaag. De opening is op 23 maart en wordt omkleed met een hapje, drankje en livemuziek van Sayezz.


G-Art ontvangt subsidie uit Fonds Leefbaarheid

G-Art ontvangt subsidie uit Fonds Leefbaarheid

13-02-2019 In de 2e ronde van het Fonds Leefbaarheid ontvangen 14 initiatieven subsidie om de leefbaarheid in het landelijk gebied te stimuleren. De initiatiefnemers krijgen de subsidie om de onderlinge band binnen een dorp of gebied te versterken en om het Flevolandse platteland aantrekkelijk te maken én te houden om er te wonen, te werken en te recreëren. Onder de initiatieven zit G-Art uit Biddinghuizen. De uitreiking is op 1 maart bij Hanneke's Pluktuin.


Landschapskunstwerk feestelijk geopend

Landschapskunstwerk feestelijk geopend

15-11-2018 Gisteren hebben in Dronten in aanwezigheid van Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), commissaris van de Koning Leen Verbeek, gedeputeerde Michiel Rijsberman en wethouder Ton van Amerongen twee feestelijkheden plaatsgevonden: de presentatie van het boek De Groene Horizon en de opening van het 8e landschapskunstwerk in Flevoland Riff, PD#18245.


Minister Van Engelshoven opent landschapskunstwerk

Minister Van Engelshoven opent landschapskunstwerk

13-11-2018 Op woensdag 14 november vindt in Biddinghuizen in aanwezigheid van Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), commissaris van de Koning Leen Verbeek, gedeputeerde Michiel Rijsberman en wethouder Ton van Amerongen de viering van het vierde hoogtepunt van 100 jaar Zuiderzeewet plaats: de opening van de constructie van het achtste landschapskunstwerk.


Meerpaal start met cursus Expressief schilderen door Marianne Alting

Meerpaal start met cursus Expressief schilderen door Marianne Alting

08-11-2018 Voor schilderliefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging start De Meerpaal op maandag 3 december met een korte cursus Schilderen. De cursus is gericht op mensen die de basis van het schilderen al kennen en hun technische vaardigheid willen verbreden door te experimenteren. Docent bij de cursus is Marianne Alting uit Biddinghuizen.


Kunst maker ramen Voorhof te bezichtigen tijdens Monumentendag

Kunst maker ramen Voorhof te bezichtigen tijdens Monumentendag

03-09-2018 Aanstaande zaterdag is het de Nationale Monumentendag 2018. De gemeente Dronten heeft in dit kader gekozen voor 'De monumentale kunst van Alfred van Werven in een nieuw stukje Europa'.


G-Art zoekt nieuwe opslagruimte voor schilderijen

G-Art zoekt nieuwe opslagruimte voor schilderijen

26-04-2018 De Rabobank/Cultuurbank krijgt een andere bestemming. Daarom is G-Art uit Biddinghuizen, een non-profit bedrijf dat zich inzet voor creatieve werkplekken voor mensen met een beperking, op zoek naar een nieuwe opslagplaats voor de schilderijen van hun kunstenaars. "Liefst op korte termijn", vertelt eigenaar Paul Mangnus.


Marianne Alting-Brooijmans geeft lezing over Portret in de Schilderkunst

Marianne Alting-Brooijmans geeft lezing over Portret in de Schilderkunst

22-02-2018 Op zondag 18 maart geeft Marianne Alting-Brooijmans uit Biddinghuizen een lezing in De Meerpaal in Dronten, met als thema 'Portret in de Schilderkunst'. Het gaat deze middag over verschillende ontwikkelingen van het portret in de schilderkunst.


Subsidie kunst en cultuur aanvragen

Subsidie kunst en cultuur aanvragen

21-02-2018 Wie in het jaar 2018 kans wil maken op een subsidie voor kunst en cultuur, kan deze aanvragen bij de gemeente Dronten. Er zijn hierbij twee mogelijkheden om een activiteitensubsidie kunst en cultuur aan te vragen en subsidie is alleen mogelijk wanneer de aanvrager zelf onvoldoende middelen heeft om de activiteit te bekostigen.


Oppositie kritisch over kunstwerk Zuiderzeewet

Oppositie kritisch over kunstwerk Zuiderzeewet

08-02-2018 Wat koopt de provincie eigenlijk voor de 723.000 euro die Gedeputeerde Staten vraagt voor het kunstwerk ter gelegenheid van 100 jaar Zuiderzeewet? De oppositie in Provinciale Staten weet het niet en is daarom kritisch of zelfs tegen, zo bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering.


Bob Gramsma maakt Monument  voor 100 jaar Zuiderzeewet

Bob Gramsma maakt Monument voor 100 jaar Zuiderzeewet

26-01-2018 De provincie wil de Nederlands/Zwitserse kunstenaar Bob Gramsma de opdracht gunnen voor het Monument voor 100 jaar Zuiderzeewet in de gemeente Dronten. Deze keus is gemaakt samen met de gemeente Dronten en Staatsbosbeheer, de beoogde eigenaar van het gebied waarin het landschapskunstwerk komt.


G-Art besteedt opbrengst BAS Tennis Pinkerstertoernooi

G-Art besteedt opbrengst BAS Tennis Pinkerstertoernooi

24-01-2018 Op 5 juni 2017 heeft G-Art vanuit het BAS-Tennis Pinkstertoernooi een cheque ter waarde van €3.500 in ontvangst mogen nemen. De maanden hierop volgend is het geld nuttig besteed en afgelopen december zijn de nieuwe aanwinsten met trots gepresenteerd aan afgevaardigden van de Pinkstercommissie van BAS-Tennis.


Vijf kunstenaars in race om landschapskunstwerk

Vijf kunstenaars in race om landschapskunstwerk

22-01-2018 Het provinciebestuur van Flevoland heeft vijf gerenommeerde, internationale kunstenaars uitgenodigd een schetsontwerp te maken voor het achtste landschapskunstwerk, dat eind 2018 in het meest noordelijke stuk van het gebied hoek Spijkweg-Bremerbergdijk in Dronten moet komen.


Nieuwe landschapskunstwerk komt in Spijkbos

Nieuwe landschapskunstwerk komt in Spijkbos

06-12-2017 De gemeente Dronten heeft een stuk bos aangewezen als de plek voor het nieuwe landschapskunstwerk van Flevoland. Het gaat om het bos tussen de Spijkweg en de Bremerbergdijk, naast het parkeerterrein voor festivals. Hoe het kunstwerk eruit komt te zien is nog niet bekend. Wel het budget: 600.000 euro.


Schilderen met fantasie en verbeelding

Schilderen met fantasie en verbeelding

23-11-2017 Vanaf donderdagochtend 7 december start er bij De Meerpaal Academie een blok van 10 lessen die in het teken staat van het maken van portretten van mens en dier. Deze cursus is geschikt voor mensen met een basiskennis van schilderen.


Groot ridderfiguur op Lowlands

Groot ridderfiguur op Lowlands

10-08-2017 Tom Claassen staat dit jaar op Lowlands in BIddinghuizen. Dat laat de organisatie weten. De kunstenaar maakte onder meer de olifanten langs de A6 bij Almere.


Marianne Alting-Brooijmans exposeert in Meerpaal

23-02-2017 Op zondag 12 maart om 15.00 uur wordt de docentenexpositie in De Meerpaal geopend door directeur Anke Weeda. De kunstdocenten van De Meerpaal Academie laten zien waar ze met passie aan werken wanneer ze niet aan het lesgeven zijn.


Ook open dag Kunstuitleen Aan de Amstel druk bezocht

17-10-2016 Donderdagavond 13 oktober werd de nieuwe aanbouw van kunstuitleen Aan de Amstel in Biddinghuizen geopend door burgemeester Aat de Jonge. Zaterdag volgde een open dag voor alle belangstellenden en ook deze was druk bezocht.


Aan de Amstel feestelijk geopend

13-10-2016 Galerie en kunstuitleen Aan de Amstel is vanavond officieel geopend. Meer dan honderd genodigden zagen hoe burgemeester Aat de Jonge de deur naar de galerie symbolisch opende.


Kunstenaar gezocht voor kunstwerk Lelyprijs

01-08-2016 Voor de jaarlijkse Lelyprijsuitreiking van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland wordt een nieuw kunstwerk gezocht. Deze prijs gaat ieder jaar naar een inwoner of organisatie die zich op bijzondere wijze en onbezoldigd heeft ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur.


Provinciaal cultuurplan rond onrust

19-05-2016 Commissaris van de Koning Leen Verbeek wil een kunst- en educatieproject voor alle Flevolanders realiseren. Het rondreizende project heet Het Sentiment van Flevoland. Verbeek wil dat alle inwoners hun zorgen, angsten en boosheid over de ontwikkelingen in de provincie en in Nederland uiten via dit project.


Kunstwerken Lixenberg eigendom van gemeente

10-05-2016 De kunstwerken van Cyril Lixenberg (1932-2015) zijn nu eigendom van de gemeente Dronten. De kunstwerken zijn door de gehele gemeente te vinden. Lixenberg overleed vorig jaar. De overdracht vond plaats in het bijzijn van zijn kinderen, Dana en Onno Lixenberg.


Wethouder Cultuur onthult wandschildering

11-11-2015 Aanstaande zaterdag om 10.30 uur zal wethouder Cultuur, Ton van Amerongen, een bijzondere wandschildering onthullen. Plaats van handeling is de wachtruimte van SRT Biddinghuizen aan de Plantweg.


Beurs Han Lammers Fonds voor jonge talenten

11-08-2015 Jonge aankomende kunstenaars uit Flevoland (tot 30 jaar) kunnen een aanvraag indienen voor een beurs uit het Han Lammers Fonds. Elk jaar is er één beurs beschikbaar van maximaal 2.500 euro voor aankomende talenten op het gebied van kunst, dans, muziek en theater.


Monument Prima Mensen onthuld

03-08-2015 Het kunstwerk 'Monument voor Prima Mensen' van kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries op de Bremerbergdijk in Biddinghuizen wordt op dinsdag 25 augustus officieel onthuld. Het monument is al enkele maanden te zien op de dijk aan het einde van de Bremerbergweg.


1 2 3 Volgende >>

zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.1 °C
  • 0.0 mm
  • 17.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top