Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Han Lammers Fonds op zoek naar creatief Flevolands talent

Donderdag 3 augustus 2023
Han Lammers Fonds op zoek naar creatief Flevolands talent
Foto: Han Lammers Fonds - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het Han Lammers Fonds roept jonge, creatieve Flevolanders op om hun aanvragen in te dienen voor hun jaarlijkse beurs van €5.000. Het fonds is op zoek naar buitengewoon talent in de leeftijd van 18 tot 25 jaar die een carrière in kunst en cultuur ambiëren.

Om in aanmerking te komen, dienen kandidaten woonachtig te zijn in Flevoland en tussen de 18 en 25 jaar oud te zijn. Daarnaast moeten zij een opleiding volgen of afgestudeerd zijn, met de ambitie om hun carrière in de professionele kunst- en cultuursector verder te ontwikkelen. Aanvragen voor de beurs kunnen tot en met 8 september 2023 worden ingediend via www.flevoland.nl.

Singer-songwriter
Vorig jaar was de winnaar van de ereprijs Jaïnda Buiter, een opkomende singer-songwriter. "Ik zou heel graag mijn muziek in eigen beheer willen uitbrengen met een sterk team van mensen die veel ervaring hebben in de muziekwereld," zei Buiter bij de ontvangst van de prijs uit handen van commissaris van de Koning Leen Verbeek in december 2022.

Het Han Lammers Fonds werd opgericht ter ere van de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland, Han Lammers, en heeft tot doel jonge kunstenaars te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Elk jaar reikt het fonds een beurs van €5.000 uit aan een uitzonderlijk talent uit Flevoland.

Versterking van talent
"Het Han Lammers Fonds draagt bij aan de versterking van het culturele talent in Flevoland," zegt commissaris van de Koning Leen Verbeek. "De beurs van het Han Lammers Fonds biedt richting aan de toekomst van jonge talenten en dat is iets wat we als provincie Flevoland graag stimuleren."

De winnaar van de beurs voor 2023 krijgt in september persoonlijk bericht en de beurs wordt in december uitgereikt door de nieuwe commissaris van de Koning.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kunst
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Provincie Flevoland
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.0 °C
  • 0.0 mm
  • 15.9 °C
Weerstatistieken ->
Programma Feestweek
Programma Feestweek Programma OpDreef Feestweek
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top