Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Open Atelier route op diverse locaties in Biddinghuizen

Woensdag 31 augustus 2022
Open Atelier route op diverse locaties in Biddinghuizen
Afbeelding ter illustratie
Foto: Pexels.com / Daian Gan - rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 17 en zondag 18 september aanstaande, organiseert de Stichting Kunstraad Dronten de eerste Open Atelier Route voor kunstenaars uit Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. In het dorp en buitengebied van Biddinghuizen zijn twee ateliers te bezoeken.

De route is in het leven geroepen om belangstellenden in contact te brengen met de diversiteit aan kunstvormen die Dronten rijk is, zoals: beeldende kunst, schilderkunst, keramiek, sieraden, fotografie en meer. Amateurs en (semi) professionele kunstenaars openen hun deuren op meerdere locaties in Dronten en omgeving. "Uniek aan deze route is dat het een route is die voert, door prachtige polderlandschappen, langs bijzondere buitenkunstwerken die de gemeente Dronten rijk is en langs plaatsen die bezoekers anders niet zouden aandoen", aldus de organisatie.

Biddinghuizen
In Biddinghuizen zijn er twee locaties te bezoeken. Atelier Galerie La Difference van Kees en Mien Vermetten vindt u op Havenkant 34 en is te bezoeken op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.30 uur. De tweede Biddinghuizer locatie bevindt zich aan de Professor Zuurlaan 15. In Biddinghuizen exposeren in totaal zes kunstenaars.

Camille van Os
Camille van Os streeft ernaar om met relatief eenvoudige lijnen en een fijne balans, een visuele spanning te creëren. In haar bronzen beelden laat ze de authenticiteit van het onderwerp tot uitdrukking komen. (Atelier 18 - Professor zuurlaan 15)

Fransje van Eersel-Tweebeeke
Het werk van Fransje kenmerkt zich door kleur, vorm en ritme. Er worden vaak verschillende structuren toegevoegd. De stijl is een mix van abstracte en figuratieve elementen. (Atelier 18 - Professor zuurlaan 15)

Bertie van Zijl
Het werk van Bertie is meestal abstract of geabstraheerd. "Spanning maar ook evenwicht wil ik bereiken door lijn, vlak en kleur met olie of acryl. Ik werk graag intuïtief, gaandeweg het proces zie ik lijnen of vlakken die ik verder wil uitwerken". (Atelier 18 - Professor zuurlaan 15)

Marga Wiebenga
Fotowerken van 40x50 cm en 50x70 cm. Uitgaande van de realiteit wordt het beeld bewerkt tot een nieuwe werkelijkheid. Er wordt gebruik gemaakt van licht, kleur en structuur om een eigen (andere wereld) te verwezenlijken. (Atelier 18 - Professor zuurlaan 15)

Kees Vermetten
Kees is autodidact, een enthousiaste hobbyist, die door verschillende cursussen en vele workshops te volgen in zowel binnen als buitenland, zijn kennis en kunde heeft ontwikkeld en veel ervaring heeft op gedaan. Al deze cursussen zijn vaak een reis geweest van kijken, kijken, zien en ontdekken. (Atelier 19 - Havenkant 34)

Mien Vermetten
Bij Mien is creatief en scheppend bezig zijn, een vanzelfsprekendheid in haar leven. Op Beauregard in Zuid Frankrijk op de school van Leo Musch heeft ze haar liefde voor schilderen ontdekt. (Atelier 19 - Havenkant 34)

Meer informatie
Naast de route die gevolgd kan worden, wordt er in de Meerpaal in Dronten ook een expositie ingericht, waar van elke deelnemer één representatief kunstwerk is te zien, zodat belangstellende bezoekers een keuze kunnen maken welke ateliers zij willen gaan bezoeken. Meer informatie over de route en de locaties voor de dorpen, vindt u op https://www.atelierroutedronten.nl.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kunst
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.8 °C
  • 0.0 mm
  • 17.3 °C
Weerstatistieken ->
Programma Feestweek
Programma Feestweek Programma OpDreef Feestweek
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top