Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Oranjefeest met Zeldzaam

Vrijdag 22 april 2011
Oranjefeest met Zeldzaam
Foto: BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - Als toetje op de, hopelijk zonnige, Koninginnedag gaat de Biddinghuizer band Zeldzaam op 30 april ’s avonds los met een compleet Oranjefeest in de feesttent in Biddinghuizen. Om het feest helemaal compleet te maken krijgen bezoekers die in het oranje komen een korting op de entreeprijs.

Het is inmiddels al weer een paar jaar geleden dat Zeldzaam acte de présence gaf tijdens een van de feestavonden van stichting de IJsvogel, maar de band is er trots op dat ze weer gevraagd is voor een avondvullend programma. “We hebben in maart een geweldig optreden gedaan in de Meerpaal in Dronten, met alleen eigen werk, maar toen we gevraagd werden voor 30 april, hoefden we niet lang na te denken”, vertelt bassist Sieberen Sybesma.

Speciale gebeurtenis
Het spelen in het eigen dorp blijft voor de band altijd een speciale gebeurtenis en helemaal rondom Koninginnedag. ‘Ooit zijn wij samen met de Gouden Ploeg begonnen met de zogenaamde koninginnenacht in Biddinghuizen. Iets dat inmiddels een echt begrip is geworden in het dorp. Voor ons was het dan ook extra leuk dat de organisatie weer bij ons aanklopte. Als je optreedt, probeer je er altijd natuurlijk een speciale avond van te maken, maar zo voor eigen publiek geeft toch altijd een extra kick”.

Oranjefeest
Het thema Oranjefeest lijkt er op te duiden dat er alleen ‘Oranje getinte liedjes’ gespeeld worden door de band, dit blijkt echter niet het geval te zijn. “Tuurlijk zullen we een aantal Oranje getinte liedjes spelen, het is tenslotte Koninginnedag! Maar de bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken we spelen naast dat soort liedjes ook gewoon top-40 cover werk met uiteraard links en rechts een aantal verassingen”, aldus Sieberen.

Volledige avond
Dit keer zorgt de band voor een volledig avondvullend programma waardoor het publiek al lekker in de stemming komt, voor het optreden begint. “Met behulp van een DJ zal er voor gezorgd worden dat de hele feesttent al lekker op gang is voordat we beginnen met spelen. Het voordeel is dat er alvast lekker gedanst kan worden, maar niet alleen voor het optreden, maar ook tussen de sets door. Het lijkt me dan ook verstandig dat iedereen in ieder geval zijn dansschoenen aantrekt”, lacht Sybesma

Korting bij entree
Om er voor te zorgen dat het echt een knotsgek Oranjefeest wordt, is er een beloning voor iedereen die iets oranjes aan heeft. “We hebben gekeken hoe we er voor kunnen zorgen dat we er een compleet feest van kunnen maken. Natuurlijk zijn we aan het kijken of we de feesttent een mooie Oranje uitstraling kunnen geven middels aankleding en versiering á la WK, maar dat was niet genoeg vonden wij. Door mensen te belonen voor het feit dat ze iets Oranjes aan hebben, hopen we op een grote deinende Oranje massa en daardoor een feestavond om niet snel te vergeten”

Het feest vindt plaats in de feesttent in Biddinghuizen. De entree (zonder Oranje) bedraagt 7,50 aan de tent (of 5,00 mét Oranje kleding) en 5,00 in de voorverkoop. De avond begint om 20.30.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zeldzaam
Zeldzaam Zeldzaam
IJzersterk in eenvoud
p/a Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@zeldzaam.net
W http://www.zeldzaam.net/
Zeldzaam
Zeldzaam
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top