Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

NK Eenwieleren op 21 mei te Biddinghuizen

Dinsdag 10 mei 2011
NK Eenwieleren op 21 mei te Biddinghuizen
Foto: Flevonice - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 21 mei vindt op FlevOnice bij Biddinghuizen het Nederlands Kampioenschap Eenwieleren plaats.

Op de prachtige vlakke asfaltbanen strijden de deelnemers om de eerste plaats op afstanden van 100 m tot 10 km. Verder zijn er wedstrijden in verspringen, hoogspringen en een obstakelparcours.

Op de 10 km wedstrijd wordt het meeste spektakel verwacht: eenwielers met enorme wielen tot bijna een meter doorsnee, waarvan waarschijnlijk zelfs enkele met versnelling. Daarmee zijn snelheden van meer dan 30 km per uur mogelijk.

Het evenement duurt van 10:00 uur tot 16:30 uur. Het NK Eenwieleren wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Het is een open NK, dus er kunnen ook deelnemers van buiten Nederland meedoen.

Workshops
Naast het wedstrijdprogramma zijn er ook diverse workshops in het rijden met de eenwieler, zowel voor (absolute) beginners als voor gevorderden. Deze workshops staan open voor deelnemers en publiek. Voor publiek is de toegang tot alle wedstrijden gratis, evenals de deelname aan workshops.


Eenwieleren
Eenwieleren mag zich de laatste jaren verheugen in steeds grotere belangstelling, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Naar schatting van www.eenwieler.nl, de grootste eenwielerwinkel van Nederland, beoefenen in Nederland meer dan 10.000 mensen, van jong tot 65+, deze sportieve hobby.

Eenwieleren versterkt de fysieke en geestelijke conditie, en is een nagenoeg blessurevrije sport die ontspanning biedt aan individuele rijders en groepen en in competities.

Informatie en wedstrijd-inschrijvingen: http://www.nkeenwieleren.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top