Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Haring partij De Klink tbv stichting Jelte

Vrijdag 27 mei 2011

BIDDINGHUIZEN - Op woensdag 08 juni 2011 organiseert Restaurant De Klink voor de 11de keer de haringparty.

Rond de klok van 17.00 uur zal het vaatje met Hollandse Nieuwe aan land worden gebracht door een stukje historie van de Zuiderzee.

Ieder jaar stelt de st. behoud van de Elburger botters een botter ter beschikking. De totale opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op Drontens grondgebied gaat naar stichting Jelte.

Traditie getrouw wordt het eerst vaatje Hollandse Nieuwe geveild op de eerste dinsdag van de maand juni. Daarna mag in heel Nederland weer Hollandse Nieuwe worden verkocht. Bij restaurant “de Klink” is het eerste vaatje Hollandse Nieuwe dan op woensdag aan de beurt. De haring wordt aan land gebracht door een van de botters van de stichting tot behoud van de Elburger Botters.

Op deze botter zit zowel het college van Elburg als Dronten en zal vanaf de kant worden toegezongen door het Biddinghuizer piratenkoor “de Blauwbaarden”. Zij zullen het geheel weer met zeemansliederen omlijsten.

Na het proeven van de eerste haring door de colleges van burgemeesers en wethouders, kan ieder er ook één proeven. Daarna start de veiling voor het goede doel. Dit keer gaat de opbrengst van het vaatje Hollandse Nieuwe naar de stichting Jelte. Deze stichting houdt zich bezig met het zoeken van sponsoren voor kinderen met NAH ( niet aangeboren hersenletsel) therapieën, trainingen en ondersteuning, zoals hyperbare zuurstoftherapie met geavanceerde oefentherapie in Amerika aan te bieden om hun genezingsproces te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Jelte Stronkhorst,uit Biddinghuizen, was een gezonde 8 jarige jongen totdat hij op 6 september 2009 ernstig mishandeld is door 2 jongens van 10 en 14 jaar, hierbij liep Jelte ernstig hersenletsel op en raakte in een coma, volgens specialisten was Jelte bij ontslag uit het revalidatiecentrum op 19 februari 2010 in een vegetatieve toestand. Volgens de therapeuten, die Jelte thuis behandelen, is sinds die dag zijn toestand zeker vooruitgegaan en valt er veel meer te bereiken. Om nog een stap verder te gaan moest Jelte eigenlijk naar Amerika voor verder therapie. In augustus 2010 is jelte met zijn familie per schip naar Amerika gegaan en is daar volop in therapie. Rond juli dit jaar hopen Jelte en zijn familie weer de terugreis te aanvaarden naar Nederland.

De veiling van het vaatje Hollandse Nieuwe begint rond 18.00 uur.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Help Jelte
Stichting Help Jelte Stichting Help Jelte
Help Jelte
Ellerweg 22
8256 RT
Biddinghuizen
T 0321-333843
E info@help-jelte.nl
W http://www.help-jelte.nl
Stichting Help Jelte
Stichting Help Jelte
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Piratenkoor De Blauwbaarden
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top