Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Damteams Tamarisk achtste en negende van Nederland

Dinsdag 31 mei 2011

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag, 28 mei, was de NK-finale van het schooldammen voor basisscholen. De Tamarisk was zowel bij de welpen (groep 5 / 6) als bij de pupillen (groep 7 / 8) vertegenwoordigd.

Beide teams hebben gestreden voor wat ze waard waren. Uiteindelijk eindigden de welpen in Borne op een negende plaats, de pupillen werden in hun toernooi achtste.

Welpen grijpen net naast een beker
Het welpenteam van de Tamarisk bestond in de NK-finale uit Joran Schaap, Jurjen de Vries, Daniël Hilgenkamp, Henrike van de Vliert en Annemiek Stuifzand. Met veel supporters werd er om kwart over acht afgereisd naar Borne om negen rondes te dammen. Het toernooi begon goed, ronde één werd gewonnen met 5-3, ronde twee eindigde in 4-4. Tijdens de middagpauze, na vier rondes, stond het team op een keurige zesde plaats met evenveel wedstrijdpunten als de nummers vier en vijf.

De speelzaal was niet stil, het was onrustig voor de dammers. Hierdoor werd het moeilijk om de speelconcentratie soms vast te houden. De spelers gaven zelf aan of ze een ronde pauze wilden waardoor steeds de vier fitste spelers aan het bord zaten. Met soms mooie combinaties en veel denken hadden de rondes na de pauze als resultaat twee keer verlies, één keer gelijk en twee keer winst. Het resulteerde in een mooie negende plaats met tien wedstrijdpunten en 35 bordpunten. De nummer vijf en vier hadden slechts één wedstrijdpunt meer, zij wonnen nog een beker. Kampioen werd De Wegwijzer uit Lunteren. Voor de spelers van het welpenteam is er volgend jaar een nieuwe kans om de NK-finale te halen, vier van de vijf gaan over naar de pupillen. Alleen Jurjen mag nog een jaartje bij de welpen dammen.

Tot en met de laatste ronde gestreden voor het podium
Op zaterdag 28 mei hadden Marieke de Vries, Thomas van Wijngaarden, Gerwin Schaap en Rick van Os de eer om mee te doen aan de finale NK te Molenaarsgraaf. Ze hadden de halve finale te Purmerend immers als winnaar weten af te sluiten. Als team hebben ze gevochten en de laatste ronde zou bepalen of een derde plaats het eindresultaat zou zijn. Deze werd echter verloren, maar een fraaie achtste plaats op het Nederlands Kampioenschap in een groot en zwaar veld was een prima resultaat.

Opnieuw was het wel een mindere start maar kwam het team steeds beter op stoom. Er werd begonnen met verlies om daarna met behulp van winsten en remises op te klimmen van de 16e naar de 6e plaats.

Bij de start van de 5e wedstrijdronde (van in totaal acht rondes) werden de tactische opstellingen weer gebruikt daarvoor. Rick ging naar bord 2 en Marieke verving hem op het moeilijkste bord 1. Gerwin ging naar bord 3 wat veel punten opleverde en Thomas bleef op bord 4 strijden voor de punten. Indien wedstrijdronde 8 gewonnen zou worden, was het mogelijk de derde plaats te bereiken. Tegenstander en concurrent was De Fontein uit Westerhaar waar bij de Overijsselse Kampioenschappen van was verloren.

Het werd een lange strijd maar De Fontein trok nipt aan het langste eind en won daardoor met 5-3. Uiteindelijk dus de 8e plaats wat een prima prestatie blijft met het oog op hoe dicht het podium dichtbij was.

Finale NK-Schooldammen pupillen 2011

Finale NK-Schooldammen welpen 2011

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Denksport
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top