Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Start inzamelen papier met minicontainers

Woensdag 15 juni 2011

BIDDINGHUIZEN - Vanaf zaterdag 9 juli 2011 wordt het karton en papier in de gemeente Dronten ingezameld via minicontainers. De inzameling van papier middels minicontainers is er op gericht dat er minder papier in het restafval terechtkomt waardoor er meer hergebruikt kan worden.

De gemeente is vanuit milieuoogpunt verplicht het huishoudelijk afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor hoeft ook minder papier te worden verbrand. Daarnaast is deze manier van inzamelen veiliger dan de oude inzamelmethode. Naast bovengenoemde wil de gemeente Dronten ook de inzameling van bedrijfsafval terugdringen.

Containers verdwijnen
Nu wordt het papieren bedrijfsafval vaak in de grote containers nabij de sportvelden gedeponeerd. Dit is niet de bedoeling want de inzameling van papier richt zich op huishoudens en niet op de inzameling van bedrijfspapier. De grote containers zullen dan ook per 1 augustus 2011 verdwijnen.

Uitzetten minicontainers
De minicontainers worden bij de inwoners thuis afgeleverd. Zij hoeven hier niet voor thuis te blijven. Alle inwoners ontvangen een week voordat zij de minicontainer ontvangen een mailing met daarin meer informatie over het inzamelen van papier. Daarnaast is een papierkalender met daarop de inzameldata bijgevoegd. Op de papierkalender staat ook vermeld wat wel en wat niet in de container mag worden gegooid. De eerste minicontainers worden deze week afgeleverd in Biddinghuizen en Swifterbant. In Swifterbant wordt op zaterdag 9 juli 2011, in samenwerking met de verenigingen, het papier voor het eerst op de nieuwe wijze ingezameld.

Inzameling en opstelling
De minicontainers voor karton en papier hebben een inhoud van 180 liter en zijn grijs van kleur met uitzondering van het deksel want die is blauw. De container is smaller dan de huidige containers maar wel even hoog. De container wordt in het binnengebied eens in de vijf weken op zaterdag geleegd. In het buitengebeid is dit eens in de 10 weken. Huishoudens in het buitengebeid krijgen dan ook een extra container. De inzameldag voor het buitengebied staat vermeld op de papierkalender. Inwoners moeten op de dag dat het papier wordt ingezameld (data zijn te vinden op de papierkalender) hun container vóór 08.00 uur ’s morgens op dezelfde plaats neerzetten als hun andere containers. Let op: Losse dozen papier en karton worden niet (meer) meegenomen.

Uitzondering
Bewoners die in een flat of appartement wonen, krijgen geen speciale minicontainer voor papier. Zij kunnen het ‘oud’ papier op dezelfde wijze aanbieden als voorheen. Alleen het tijdstip wordt gewijzigd. Inwoners moeten op de zaterdag dat het papier wordt ingezameld (data zijn te vinden op de papierkalender) hun papier vóór 08.00 uur ’s morgens gebundeld aan de weg zetten. Als er afspraken met de verenigingen zijn gemaakt, dan blijven zij het papier ophalen, anders kunnen de bewoners het ‘oud’ papier als vanouds op de ophaaldagen voor hun flat neerzetten.

Milieustraat
De mogelijkheid voor bewoners om papier gratis naar de milieustraat (Schipbeek 30 in Dronten) te brengen blijft bestaan Dit geldt voor zowel inwoners met als inwoners zonder minicontainer.

Gemeente Dronten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.8 °C
  • 0.4 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top