Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Informatieavond Educatief Centrum goed bezocht

Donderdag 30 juni 2011
Informatieavond Educatief Centrum goed bezocht
Foto: Educatief Centrum - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op maandagavond 27 juni vond er in Het Koetshuis een informatieavond plaats over de plannen en het ontwerp van het Educatief Centrum (EC) in Biddinghuizen. Ondanks het zeer warme weer is de avond in de ogen van de gemeente Dronten goed bezocht.

Na de inleidende woorden van avondvoorzitter Jan van de Wiel was het de beurt aan wethouder Langeweg. Hij heeft iets verteld over het proces en de inzet van de diverse partijen.

Ontwerp
Na de woorden van de wethouder heeft de architect, de heer Edwin Meyer Viol, op een zeer inspirerende wijze het ontwerp van het EC gepresenteerd. Hij liet aan de hand van diverse plaatjes en tekeningen zien hoe hij tot het ontwerp was gekomen en hoe het buitenaanzicht van het gebouw er uit zal gaan zien.

Door het ingenieuze idee van een galerijschool is er meer ruimte voor onderwijs beschikbaar. De lokalen zijn 2 aan 2 gekoppeld met daar tussen in de garderobe en toiletruimtes. "Als je door de voordeur binnen komt in je eigen huis, kom je na de voordeur de kapstop tegen en het toilet, waarna je door een deur de kamer binnentreedt. Dit gevoel krijg je ook door deze wijze van indeling in het EC”. aldus de architect. De uitstraling van het gebouw sluit aan bij de Voorhof en krijgt door het sedumdak een groene uitstraling.

Als laatste refereerde de architect aan de voordelen van een sedumdak bij warm (koel) en koud weer (isolerende eigenschap).

Stichting
Na de pauze heeft de heer Gert van der Rhee (PCPO/ Tamarisk) uitgelegd hoe de gebruikers samenwerken en al heel intensief hebben samengewerkt. Ook gaf hij meer informatie over de exploitatie en beheer van het gebouw en dat hiervoor een stichting wordt opgericht.

Hij schetste met name de enorme kansen die de samenwerking tussen de 3 scholen, bibliotheek en kinderopvang biedt voor het onderwijs aan de kinderen. Met een aantal voorbeelden liet hij zien hoever de samenwerking al gevorderd is en welke uitdagingen er nog zijn. Graag wil hij de samenwerking uitbreiden met Kerkencentrum de Voorhof en met De Meerpaal. “Beide instellingen hebben veel te de bieden voor de gebruikers van het EC en het EC biedt ook voordelen voor deze partijen”, zo zei van der Rhee.

Ruimtelijke inrichting
Na het zeer enthousiaste verhaal van de heer Van der Rhee was het woord voor de heer Van Erp, gemeentelijk projectleider EC Biddinghuizen. Hij moest op het laatste moment de heer Dubbeld van MTD landschapsarchitecten vervangen die door ziekte verhinderd was. In een aantal plaatjes liet de heer Van Erp zien hoe de toekomstige ruimtelijke inrichting van het multifunctionele gebied er uit komt te zien en hoe de verschillende verkeersdeelnemers zich bewegen door de ruimte. De verschillende verkeersdeelnemers; voetgangers, fietsers en auto’s worden zoveel mogelijk gescheiden van elkaar. Dit bevorderd de veiligheid van alle weggebruikers.

Vragen
Een aantal bewoners wilden weten of er in de ruimtelijke plannen wel rekening gehouden is met fase2. De inrichting van het multifunctionele gebied is zodanig dat er nog diverse scenario's mogelijk zijn en nader uitgewerkt kunnen en moeten worden. Dit hangt ook af van de gesprekken en de mogelijke samenwerking tussen De Voorhof en De Meerpaal (Het Koetshuis).

Daarnaast zijn er vragen gesteld over de speelmogelijkheden op en rondom de schoolpleinen. Het feit is dat de scholen nu veel meer ruimte hebben dan als zij straks deelnemen in het EC. Het facet spelen wordt door de scholen en gemeente nader bekeken waarbij wel het feit is dat men rekening moet houden met de ruimte die er rondom het EC beschikbaar is.

Ook het parkeren kwam aan bod. Door de extra parkeerplaatsen achter het Koetshuis komt er meer parkeergelegenheid dan nu het geval is. De parkeerplaatsen verdwijnen in dit gebied niet maar er vindt een verschuiving incl. uitbreiding plaats.

Laatste woord
Het laatste woord was voor de heer Prins, de eerste directeur van basisschool De Rank. Hij vertelde dat hij lang getwijfeld had of hij wel naar deze avond zou komen. Het gaat immers over de sloop van "zijn" school. Maar na de presentaties van deze avond was hij blij aanwezig te zijn geweest. “We hebben als scholen in Biddinghuizen altijd zeer goed met elkaar samengewerkt. Als we dat in het EC blijven doen dan komt het zeker goed”! Met deze mooie woorden werd de bijeenkomst afgesloten.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek MFG
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top