Teakhouten meubelen PolderTEAK
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Nieuwe cursussen Senioren Computer Club

Dinsdag 23 augustus 2011
Nieuwe cursussen Senioren Computer Club
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De Senioren Computer Club Biddinghuizen (SCCB) start op 26 september aanstaande weer met computercursussen voor senioren in Het Koetshuis te Biddinghuizen.

De computercursussen die de Senioren Computer Club Biddinghuizen al meerdere jaren organiseert blijven in een behoefte voorzien. Per cursusgroep kunnen maximaal 12 deelnemers een cursus volgen. Het lesgeld voor een cursus bedraagt € 30,- exclusief boek van circa € 15,- voor 12 lessen en 1 opfrisles. Voor het volgen van cursussen is lidmaatschap vereist (€ 20.- per jaar, vanaf aug. € 10,- per half jaar )

Het is de bedoeling dat de SCCB op 7 september een planning kan maken van welke cursussen naar aanleiding van de opgaven ingedeeld kunnen worden. Meld u daarom tijdig aan.

Senioren kunnen zich inschrijven voor de volgende cursussen:

  • Basiscursus computergebruik Windows 7
  • Voor de volgende cursussen dient u de basiscursus gevolgd te hebben.
  • Tekstverwerken met Word of rekenprogramma Excel
  • Internet, e-mailen en telebankieren
  • Vervolg veilig internetten (nieuw)
  • Cursus digitale fotografie (11 lessen)
  • Cursus PowerPoint presentatie
  • Workshop Windows, onderhoud en beveiliging (Circa 5 lessen à € 2,50 per les)


Themaverzoeken
Naast deze cursussen kan de vereniging nog een aantal workshops organiseren naar aanleiding van verzoeken van leden waarin bepaalde thema’s aan de orde komen. Leden kunnen zelf de onderwerpen opgeven die zij behandeld willen zien. Pas dan kunnen workshops georganiseerd worden.

Hobbyruimte
Maar er is meer, leden die een cursus of een workshop hebben gevolgd, gaven te kennen dat zij meer met de computer zouden willen gaan doen. Hiervoor is een tweede ruimte ( hobbyruimte) waarin de leden met elkaar, onder deskundige begeleiding activiteiten uit kunnen voeren, zoals digitale fotobewerking, oude grammofoonplaten over zetten van LP naar CD. Maar ook het digitaliseren van super 8 films of videobanden behoort tot de mogelijkheden. Twee maal in de week is er een open inloop voor leden, waar leden elkaar ontmoeten ervaring uit kunnen wisselen en waar ze ook gebruik kunnen maken van de hulp en ondersteuning van de helpdesk.

Alle activiteiten van de vereniging vinden plaats in het Koetshuis Baan 33 te Biddinghuizen.

Meer informatie
Nadere informatie over het volgen van een cursus, het lidmaatschap en de daaraan verbonden kosten zijn te verkrijgen bij de secretaris van de vereniging, Henk Hendriks, Havenkant 14, 8256 CV te Biddinghuizen, tel. 0321 332184 of via e-mail secretaris@sccb.nl. Ook kunt u de nodige informatie vinden op de website van de vereniging http://www.sccb.nl. Informatieboekjes zijn ook verkrijgbaar bij de bibliotheken in Dronten en Biddinghuizen.

SCCB

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Senioren Computerclub
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top