0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

In Vogelvlucht: Herfst

Vrijdag 28 oktober 2011
In Vogelvlucht: Herfst
Foto: Team Groenvoorziening

BIDDINGHUIZEN - De tijd gaat hard, zo is het jaar al weer bijna voorbij en beginnen we aan de laatste 2 maanden van het jaar 2011.

Wat opvalt in dit jaargetijde zijn de bijzondere herfstkleuren van de bladeren aan de bomen en struiken. Besdragende struiken hebben een overvloed aan bessen.


Als we een rondje door het dorp maken zien we dat de populieren al hun bladeren al hebben verloren en dat de eiken, essen en platanen nog volop hun bladeren hebben. Bepaalde bomen o.a. de esdoorn (De Trimbaan) en de Amberboom (Buitenkant) hebben prachtige herfstkleuren.


Wat ook in deze maand opvalt, is dat veel insecten bij een mooie herfstdag nectar zoeken. Nabij de vlindertuin zijn klimopstruiken aangeplant. Deze plant bloeit in de late herfst en voorziet de insecten in deze periode van nectar en stuifmeel.


De dagen worden korter, dit is toch wel de voorbode van de winterperiode. De planten en dieren kunnen niet optimaal meer gebruik maken van het daglicht en maken zich klaar voor de winter.


Bomen laten hun bladeren vallen en vogels die hier geen voedsel kunnen vinden, trekken naar het zuiden toe.


Mocht u een rondje door het dorp maken, let dan in het bijzonder op hoe de bomen en struiken verkleuren. Het is de moeite waard!

Team groenvoorziening Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Groenvoorziening
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top