Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Ofw viert bouw startersappartementen

Maandag 28 november 2011
Ofw viert bouw startersappartementen
Foto: Oost Flevoland Woondiensten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op donderdag 24 november vierde Oost Flevoland Woondiensten (OFW) samen met bouwbedrijf Mateboer en de toekomstige bewoners van het starterscomplex aan de Cultuursingel/Dreef in Biddinghuizen de voortgang van de bouw.

Het complex, dat naar verwachting in maart 2012 wordt opgeleverd, werd alvast gedoopt door wethouder Hans Engelvaart en enkele trotse bewoners in spé.

“We kunnen niet wachten om onze appartementen te betrekken”, aldus een toekomstige bewoner.

Wethouder Hans Engelvaart sprak zich erg positief uit: “Complimenten voor OFW omdat Biddinghuizen zo mooi is geworden. Dit complex draagt hier zeker aan bij”.

Directeur-bestuurder Truus Sweringa van OFW sprak vol enthousiasme over het complex: “We zijn verheugd dat er nu ook voor jongeren wordt gebouwd in Biddinghuizen. Met de bouw van de starterappartementen biedt OFW jongeren tevens de kans een goede wooncarrière op te bouwen”.

De bouwers van het complex werden door OFW ’s middags al getrakteerd op erwtensoep. Zij werden aan het eind van de middag afgelost door zo’n dertig genodigden, waaronder omwonenden, de architecten en toekomstige bewoners, die de voortgang kwamen bekijken.

Nadat het complex was gedoopt met een fles authentieke Biddinghuizer Kruidenbitter bestond de mogelijkheid het complex alvast van binnen te bezichtigen. Dit resulteerde in een hoop positieve reacties.

OFW en de gemeente Dronten hebben een herstructureringsplan ontwikkeld om van Biddinghuizen Centrum weer een aantrekkelijke wijk te maken. Inmiddels is er de afgelopen jaren al veel gedaan aan nieuwbouw en modernisering. In mei is gestart met de bouw van de acht jongerenappartementen aan de Cultuursingel/Dreef. Dit is het derde van de vier appartementencomplexen die op iedere hoek van de wijk Biddinghuizen Centrum worden gebouwd.

Voor huurders jonger dan 23 jaar die afhankelijk zijn van huurtoeslag en waarvan het inkomen onder € 21.625 ligt, biedt OFW een korting op de huurprijs. OFW wil hiermee de kans dat jongeren een betaalbare en moderne woning kunnen huren, vergroten.


Wethouder Hans Engelvaart doopt het complex met enkele toekomstige bewoners.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top