Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Boommarters Harderbos vallen ten prooi aan verkeer

Vrijdag 2 december 2011
Boommarters Harderbos vallen ten prooi aan verkeer
Foto: Vereniging Natuurmonumenten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Woensdag 30 november is op de Karekietweg in het Harderbos (Flevoland) opnieuw een boommarter doodgereden. Daarmee staat de teller dit jaar alweer op vier.

In de afgelopen maanden raapten boswachters van Natuurmonumenten ook al meerdere hazen en konijnen, een bunzing, een roerdomp en zelfs een bever van het asfalt.

Natuurmonumenten wil graag met gemeente en provincie in gesprek over eventuele maatregelen om de hoge verkeerssterfte onder deze dieren terug te dringen.


Samen met de boommarters die in juni, september en vorige week al werden doodgereden, vormt het nieuwe verkeersslachtoffer een triest record. ‘Met de inrichting het beheer van het bos wordt juist veel rekening gehouden met soorten als de boommarter en het is heel jammer dat er nu weer een ten prooi is gevallen aan het verkeer’, aldus boswachter Ruben Kluit.

De boommarter is al enkele jaren een vaste bewoner van het Harderbos en brengt daar in oude roofvogelnesten en dode bomen jongen groot.

Natuurmonumenten maakt zich zorgen over het grote aantal verkeersslachtoffers onder de dieren. De Karekietweg lijkt steeds drukker te worden en er wordt met hoge snelheid gereden. En dat terwijl de weg dwars door het natuurgebied het Harderbos loopt De natuurorganisatie wil daarom graag met gemeente en provincie om de tafel om te bekijken wat er gedaan kan worden om het probleem tegen te gaan.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.9 °C
  • 0.0 mm
  • 7.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top