Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Peter Evers Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Vlag Biddinghuizen mee naar Oostenrijkse Alpen

Donderdag 19 januari 2012
Vlag Biddinghuizen mee naar Oostenrijkse Alpen
Foto: Bezoekers BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Voor de 2e keer hebben mensen van de gemeente Dronten een avontuurlijke wintersport trip gemaakt naar de Oostenrijkse Alpen. Iedereen die van avontuur, sneeuw en gezelligheid houdt kon zich aanmelden.

Uiteindelijk hebben 35 collega’s zich aangemeld voor de skireis naar Oostenrijk.

Vorig jaar ging de reis richting Innsbruck, nu verbleef men in het dorpje Mülbach in Pinzgau.

Dit ligt in de buurt van Gerlos. Woensdagavond werd er vertrokken uit Dronten om vervolgens via Duitsland de volgende morgen in Oostenrijk aan te komen. Het blijft fascinerend de Alpen, er lag ontzettend veel sneeuw; mede hierdoor lagen de pistes er goed bij.


Wat ook niet ontbrak was de vlag van Biddinghuizen. Wijkbeheerder van Biddinghuizen, Dick van de Graaf, had de vlag met de ijsvogel meegenomen. Je kunt op een mooie manier het dorp Biddinghuizen promoten. De vlag ging dus mee op skisafari.


"Onder in het dal was het zwaar bewolkt weer, we vroegen ons af wat het weer deed boven in de bergen. Met de gondel werden we naar 2200m hoogte gebracht. Bijzonder was dat we halverwege door de wolken gingen en in een zon overgoten piste terecht kwamen. Wat een prachtige wereld hier in de Alpen en gigantische vergezichten. De afgelopen dagen was er enorm veel sneeuw gevallen, dit was duidelijk te zien op de daken van de alpenhutjes die we onderweg tijdens het skiën tegen kwamen.


Dit gebied is ook bekend om zijn rodelbaan, met zijn 14 km lengte de langste van Europa. Een groot aantal van mijn collega’s heeft zich hieraan verslingerd en zij vonden het helemaal geweldig om op een slee af te dalen.

Het kind zijn, kwam bij sommigen weer helemaal terug. De rodelbaan kon ook worden gebruikt om af te dalen voor de skiërs, dit was echt super je kon zo met de groep rodelaars naar het dal toe skiën. Onderweg op bijzondere punten natuurlijk even foto’s maken met de vlag van Biddinghuizen.

En als afsluiting een foto met de gehele groep avonturiers van de gemeente Dronten. Het was een hele belevenis waar een ieder geweldig op terug kan kijken."

Groet uit de Oostenrijkse Alpen,
Dick van de Graaf


Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wijkpost
Peter Evers
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.8 °C
  • 0.0 mm
  • 7.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top