Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Europees geld voor De Kaai en De Graafschap

Dinsdag 31 januari 2012
Europees geld voor De Kaai en De Graafschap
Foto: Provincie Flevoland - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten krijgt via de provincie Flevoland een bijdrage van 730.000 euro uit Europa voor de realisatie van de Boulevard de Kaai en het Park De Graafschap in Biddinghuizen.

Deze twee recreatieve gebieden fungeren straks als rustpunten in het zogenaamde “rondje Biddinghuizen”.

Dit rondje werd al in 2008 op initiatief van Dorpsbelangen Biddinghuizen met Europese Leader middelen en subsidie van de provincie aangelegd. Naast de Europese bijdrage investeert de gemeente Dronten zelf ook 730.000 euro in deze ontwikkeling.

De Boulevard de Kaai is gelegen aan de noordkant van het dorp langs de Hoge Vaart. De boulevard krijgt een luxe inrichting die bestaat uit hoogwaardige bestrating, schanskorven met natuursteen, nostalgische verlichting en bankjes. Verder komt er een aanlegsteiger voor passerende plezierjachten die ook door bewoners en wandelaars kan worden gebruikt. De aanlegsteiger zal ook voor mensen in een rolstoelen toegankelijk zijn.

Het Park De Graafschap, dat gelegen is aan de zuidkant van het dorp aan de Oldebroekerweg, wordt een bijzonder park met speel- en recreatievoorzieningen. Er komen trapveldjes, een parkweide, een boomgaard en een avontuurlijk en natuurlijk speelgebied.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europese landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013 (POP2) is een Europees subsidieprogramma dat projecten ondersteunt die uiteindelijk moeten leiden tot een mooier, vitaler en leefbaarder platteland.

Bron: Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek De Graafschap
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Uitbreiding Biddinghuizen
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Wandelpad
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top