Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Bewindvoerder: belangstelling voor FlevOnice

Vrijdag 11 mei 2012
Bewindvoerder: belangstelling voor FlevOnice
Foto: Flevonice - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Bij bewindvoerder Kuper hebben zich belangstellenden gemeld voor een overname van de kunstijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen. Wie dat zijn wil Kuper nog niet vertellen.

FlevOnice heeft een schuld van zo'n vijf miljoen euro. De grootste schuldeisers zijn de bank en energiebedrijf Nuon. Hoe groot de kans is dat FlevOnice een doorstart kan maken, is volgens de bewindvoerder nu nog niet in te schatten.

Geplande evenementen bij FlevOnice mogen van de bewindvoerder alleen doorgaan als ze kostendekkend zijn.

Sporters
Topschaatsers maken zich grote zorgen over schaatsbaan FlevOnice in Biddinghuizen. De baan kreeg donderdag uitstel van betaling en is bijna failliet. Door lage bezoekersaantallen en hoge energiekosten, heeft de ijsbaan een schuld aan onder meer de bank en energiebedrijf Nuon van bijna vijf miljoen euro.

Schaatsers, zoals Rob Hadders uit Kraggenburg en Mireille Reitsma uit Emmeloord, willen de handen uit de mouwen steken om FlevOnice te redden. Zo wordt er gesproken over clinics, sponsortochten en giften.

Gemeente vindt problemen FlevOnice 'jammer'
De gemeente Dronten vindt het jammer dat de schaatsbaan FlevOnice uitstel van betaling heeft aangevraagd. De baan is een uithangbord van de gemeente en het zou triest zijn als dat verdwijnt, zegt wethouder Hans Engelvaart.

De gemeente wist wel dat de bezoekersaantallen bij FlevOnice tegenvielen en de kosten hoog waren, maar niet dat de financiële nood zo ernstig was.

Engelvaart zegt dat de gemeente verder geen belangen heeft in de schaatsbaan. Evenmin ziet hij mogelijkheden om FlevOnice financieel te helpen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top