Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Nieuws van World Servants Biddinghuizen

Maandag 15 oktober 2012

BIDDINGHUIZEN - In de zomer van 2013 gaan vanuit Biddinghuizen 17 jongeren met de organisatie World Servants naar verschillende landen in Afrika en Zuid-Amerika.

Wie gaan er mee? Naar Ethiopië gaan Mathijs Post,Leon Timmerman, Ilse Wijnja, Brenda Verschuur, Gerald Verschuur, Remon Janssen, Robin Westdijk, Regien Bastiaansen en Laura de Vries. Zij gaan in Ethiopië, in Sebeta toiletten bouwen, voor een goede hygiëne erg belangrijk. Er zijn te weinig toiletten met een grote kans op ziekten.

Naar Brazilië gaan Marjan Oost, Ilse van Dieren, Ruth Aantjes, Heleen Pruim en Tosca Boot. Zij gaan in Brazilië, in Nova Pousada een Multifunctioneel Centrum bouwen. Er is daar een grote werkloosheid en er zijn geen voorzieningen. Geen school en gezondheidspost. Een multifunctioneel centrum is een eerste plek waar mensen bij elkaar kunnen komen en onder begeleiding mee kunnen doen aan sociale activiteiten.

Naar Zambia gaan Willian van Dijk en Gert-Jan Timmerman. In Zambia gaan zij klaslokalen in Miloso en lerarenwoningen in Ikwere bouwen. Klaslokalen om jongeren de mogelijkheid te geven om na de basisschool verder te kunnen leren. Leraren woningen om de leraren te motiveren langer te blijven in de plattelandsgemeenschap.

Naar Ecuador gaat Koen Klompe. Hij gaat in Ecuador, in Cumbuchi klaslokalen en een eetzaal bouwen. Er is geen school. De gemeenschap kon geen leraar betalen voor de ruim 50 kinderen. Zij willen graag dat er een school en eetzaal gebouwd wordt. De overheid betaald de leraar die daar les komt geven.

Om het geld voor de projecten bij elkaar te krijgen houden de jongeren verschillende acties. U wordt hiervoor op de hoogte gehouden.

De jongeren hopen dat u hen, net als andere jaren, steunt bij hun acties.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek World Servants
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 29.2 °C
  • 0.0 mm
  • 23.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top