Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Zweefvliegen met motor op Biddinghuizen

Donderdag 8 november 2012
Zweefvliegen met motor op Biddinghuizen
Foto: ZC Flevo

BIDDINGHUIZEN - Gedeputeerde Staten (GS) maken zweefvliegen met motor mogelijk voor Zweefvliegterrein Biddinghuizen. Op verzoek van Zweefvliegclub Flevoland worden de regels aangepast waardoor een beperkt aantal vluchten met gemotoriseerd zweefvliegtuigen kan worden uitgevoerd.

Volgens de huidige luchthavenregeling voor Zweefvliegterrein Biddinghuizen is het gebruik van zweefvliegtuigen met een vast opgestelde motor niet toegestaan. Sinds kort hebben zich echter veranderingen voorgedaan in de regels voor het behalen van een zweefvliegbrevet.

Door die veranderingen wordt het gebruik van gemotoriseerde zweefvliegtuigen in de vliegopleiding juist bevorderd. Het gaat hierbij om de inzet van een zogeheten 'Touring Motor Glider' die zowel met als zonder de motor aan kan worden gevlogen.

Maximaal 500
Door het verzoek van de zweefvliegclub in te willigen, mogen er jaarlijks maximaal 500 vluchten met een gemotoriseerd zweefvliegtuig worden uitgevoerd voor de vliegopleiding.

De bevoegdheid tot het vaststellen van de (wijziging van de) luchthavenregeling ligt bij Provinciale Staten. Op het ontwerp van de regeling zijn eerder zienswijzen ingebracht. GS hebben deze zienswijzen bij de definitieve tekst van de luchthavenregeling betrokken. De vaststelling door PS staat gepland voor 16 januari 2013.

Bron: Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zweefvliegen
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top