Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Gemeente helpt zweefvliegclub met zoektocht naar nieuwe locatie

Vrijdag 19 maart 2021
Gemeente helpt zweefvliegclub met zoektocht naar nieuwe locatie
Foto: ZweefvliegClub Flevo - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het college van burgemeester en wethouders in Dronten gaat de lokale zweefvliegclub ondersteunen met de zoektocht naar een nieuwe locatie. Zweefvliegclub Flevo heeft al zes mogelijke locaties op het oog, voor wanneer hun huidige contact volgend jaar afloopt. De zweefvliegers willen binnen nu en een half jaar tot een definitieve locatiekeuze komen.

De club kan niet op de huidige plek blijven. In eerste instantie had dat te maken met de uitbreiding van Lelystad Airport. De zweefvliegtuigen van de club en de vliegtuigen van en naar Lelystad zouden elkaar in de weg gaan zitten. Heel Flevoland zou daarom uit den boze zijn als nieuwe locatie. De club zocht hun heil daarom buiten de provincie. Er werd een nieuwe locatie gevonden in Nunspeet, maar omdat daar windmolens gepland staan, werd die locatie onzeker. Door de herindeling van het luchtruim bleek dat de club toch in Flevoland kon blijven, mits er een nieuwe plek aan de oostzijde gevonden kan worden.

Ondanks de herindeling van het luchtruim moet de club namelijk weg van de Mosselweg, omdat daar windmolens voor Windplan Groen zullen komen. Dit maakt het te gevaarlijk om er nog zweefvliegtuigen op te laten stijgen en te landen. De club kwam in verzet tegen de komst van de turbines, maar zonder succes.

Aangezien het merendeel van de leden in de buurt van het zweefvliegveld woont, hoopt de club in Dronten een nieuwe locatie te kunnen vinden. Daarvoor heeft de club al wat mogelijke plekken gevonden. Vijf daarvan liggen tussen de Hanzeweg en Mosselweg, en de andere tussen de Rendierweg en Colijnweg. Volgens de voorzitter wordt er al gesproken met zweefvliegclubs buiten de regio. Daar kan dan gevlogen worden als het niet lukt om voor het aflopen van het huidige contract de nieuwe baan in gebruik te nemen.

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zweefvliegen
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.5 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top