Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Beversporen in het Harderbos

Dinsdag 4 december 2012
Beversporen in het Harderbos
Foto: Vereniging Natuurmonumenten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Bevers zijn dichterbij dan je denkt. Ga mee met de boswachter van Natuurmonumenten op woensdag 19 december. Je (groot)ouders mogen ook mee op zoek naar sporen van bevers en andere dieren.

De speurtocht start om 14.00 uur bij de p-plaats van de Flevostrandcamping, Strandweg 1, 8256 RZ Biddinghuizen en duurt ongeveer twee uur.

Aanmelden kan via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda en telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten: (035) 655 99 11.

Leden van Natuurmonumenten betalen € 3,- p.p, niet-leden € 5,- p.p. Tip: doe laarzen of stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee.


Sporen van bevers
Je ziet ze misschien niet zo snel, maar hun sporen wel. Afgeknaagde stammetjes van elzen en wilgen en een grote takkenbult vertellen een heel verhaal. Of misschien, als je heel stil bent, hoor je het geluid van de staart op het water. De boswachter leert je die sporen en geluiden te herkennen en ook wat andere dieren achterlaten: pootafdrukken, haren, veertjes, braakballen van uilen, puntig gedraaide drollen van vossen of een zogenaamde veegplek van reeën. Let dus goed op, want ook in de winter is er veel te ontdekken in de natuur.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
De Kubbe BV - Biddinghuizen
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top