Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Oogstweg 31 Kjell's Opslag
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

BAS-turnen Beekbergen, 6de divisie

Maandag 11 februari 2013
BAS-turnen Beekbergen, 6de divisie
Foto: BAS Gymnastiek - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op 9 februari turnden de meiden van de 6e divisie hun eerste plaatsingswedsrijd in Beekbergen.

In de eerste wedstrijd waren Renske Hotsma, Annemiek Stuifzand en Noëlle de Vries aan de beurt. De meiden draaiden alle drie een prachtige wedstrijd.

Renske begon op sprong. Ze liet twee prachtige sprongen zien en was daarom ook erg trots op zichzelf. Ook op de brug draaide ze een hele nette oefening. Op de balk liet ze een nieuwe lastige oefening zien en op de vloer ging het ook goed. Renske eindigde op een 18e plaats.

Annemiek turnde een hele mooie vloeroefening en werd op dit onderdeel 5e. Noëlles favoriete onderdeel is de brug; zij wist op dit onderdeel een mooie 6e plaats te bemachtigen. Tegen het einde van de wedstrijd liep de spanning op, want de Pegasus stond op de dames te wachten. Na een paar weigeringen door Noëlle lukte het haar, stiekem met wat hulp van trainster Diane, de overslag te doen.

Annemiek had bij het inspringen de hulp van trainster Diane nog nodig, maar bij de start wist ze de overslag prachtig zelf te maken. Over alle onderdelen is Annemiek geëindigd op de 16e en Noëlle op de 19e plaats.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Anky van der Weijden, Iris den Boestert en Chuan Moelker. De dames maakten een goede start op de balk, Anky eindigde op dit onderdeel zelfs op de 1e plaats. Iris stal de show bij de vloeroefening met haar lach en kwam op de 1e plaats en ook Anky had een mooie 2e plaats.

Bij de ongelijke brug had Chuan helaas last van een kapotte blaar, met wat hulp van Diane heeft ze toch laten zien wat mogelijk was. Iris liet een prachtige oefening zien, Anky had een lastige start, maar maakte het met haar driekwart reus weer helemaal goed. Op alle onderdelen is Iris op een prachtige 6e plaats, Anky op de 8e en Chuan op de 5e plaats geëindigd.

BAS turnen dankt trainster Diane voor de technische en mentale ondersteuning, Kyra omdat zij deze dames met haar enthousiasme een geweldige begeleiding heeft gegeven en Anita die weer goed op alle sprongen heeft gelet en daar de juiste punten heeft weten te verdelen.


Deelneemsters van de 6de divisie

Finale 3de divisie
In Doetinchem werd op dezelfde dag de finale van de 3de divisie geturnd. Hierbij ging het om plaatsing voor de landelijke halve finales.

Vivian Kern stond reserve voor deze wedstrijd en hoorde een dag ervoor pas dat ze toch mee mocht doen. Ze was dus niet optimaal voorbereid en trainster Diane was in Beekbergen. Gelukkig wilde zus Julia haar wel coachen. Knap hoe ze op tijd de concentratie kon vinden om een prima wedstrijd neer te zetten.

Het niveau was echter zo hoog dat ze met de 30ste plaats de finale niet haalde, wat ook niet echt in de verwachting lag. Mooi was het om te zien dat ze met haar D-scores (techniek) goed mee kon komen, maar met 3,5 uur training in de week komt ze qua uitvoering net te kort voor dit hoge niveau.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.7 °C
  • 0.0 mm
  • 19.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top