AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Werk aan wegen rond Biddinghuizen

Vrijdag 12 april 2013
Werk aan wegen rond Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In mei, juni en juli gaat de provincie aan de slag met verschillende wegen rond Biddinghuizen en Dronten. Het gaat om werk aan: Biddingringpad, Swifterweg en Lisdoddeweg. De provincie organiseert hierover een inloopmiddag op donderdag 25 april tussen 16.30 en 19.00 uur in Kerk- en Zalencentrum De Voorhof, Akkerhof 3 in Biddinghuizen.

Tijdens de inloopbijeenkomst zijn medewerkers van de provincie aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over planning en wat het werk precies inhoud. Er is geen officiële aanvangstijd, belangstellenden kunnen binnenlopen wanneer het hen schikt.

Biddingringpad
Het Biddingringpad krijgt nieuw asfalt tussen de Swifterweg (N710) en de Harderringweg. Het asfalt is oud en krijgt steeds meer scheuren en gaten, daarom een nieuwe laag asfalt. Ook krijgt het nieuwe asfalt twee extra beschermingslagen steenslag, zodat het goed bestand is tegen het zware materiaal dat er overheen rijdt. Het Biddingringpad gaat vijf tot zes weken dicht tussen de Swifterweg en de Harderringweg. Het auto- en landbouwverkeer kan dan gebruik maken van de naastgelegen Biddingringweg. Hiervoor wordt de maximum snelheid op de Biddingringweg tussen de Swifterweg en de Harderringweg tijdelijk teruggebracht naar 80 km/uur.

Lisdoddeweg en Swifterweg
Op het kruispunt Lisdoddeweg – Swifterweg wordt een rotonde aangelegd. De Lisdoddeweg krijgt rode fietsstroken. De brug over de Lage Vaart waar de Biddingweg overheen gaat, krijgt een opknapbeurt. De brug krijgt nieuwe leuningen, nieuw asfalt en het beton wordt aangepakt.

De Swifterweg krijgt tussen de brug over de Dronterweg/ Lage Vaart tot aan de Rietweg nieuw asfalt. De weg wordt verbreed om ook hier de ribbelstroken (grasbetonsteen) in de berm aan te kunnen leggen. Deze zogenoemde kantstrookverruwing is ervoor om de automobilist te waarschuwen als hij of zij te dicht langs de kant rijdt.

Planning
Het werk duurt ongeveer zes weken. In deze periode is de Biddingweg/Swifterweg tussen de Wisentweg en de Zeebiesweg afgesloten. Het verkeer van Swifterbant naar Biddinghuizen v.v. wordt omgeleid via Dronten. Later is het kruispunt Swifterweg/Lisdoddeweg tot aan de (rotonde) Rietweg afgesloten. In deze fase worden de brug en de rotonde (weer) in gebruik genomen en is de Swifterweg tussen de Lisdoddeweg en de Rietweg afgespoten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Dronterweg.

Begin mei zijn de definitieve data bekend. Deze data worden op de website van de provincie geplaatst: www.flevoland.nl/werkaandeweg en op twitter @flevowegen. Ook gaat er een bericht uit naar de lokale media.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.8 °C
  • 0.2 mm
  • 15.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top