Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Noaberpark in woonwijk De Graafschap open

Woensdag 4 september 2013
Noaberpark in woonwijk De Graafschap open
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Woensdagmiddag 4 september openden wethouder Hans Engelvaart van de gemeente Dronten en gedeputeerde Bert Gijsberts feestelijk het ‘Noaberpark’ in toekomstige woonwijk De Graafschap in Biddinghuizen.

Het Noaberpark: verbinden, water, natuur en spelen
Hans Engelvaart: ‘Het Noaberpark is een unieke en toonaangevende trekpleister voor de toekomstige bewoners van woonwijk De Graafschap. Maar ik nodig álle inwoners van Biddinghuizen uit te gaan genieten van deze groene aanwinst van het dorp!’

Bert Gijsberts: ‘Groene recreatieve gebieden bij de kernen zijn belangrijk voor de inwoners en maken de polder nog aantrekkelijker als vestigingsplaats. Daarom draagt de provincie graag bij aan dit park in Biddinghuizen.’


Het park verbindt woonwijk De Graafschap met de bestaande zuidelijk gelegen woonbuurten van Biddinghuizen voor fietsers en voetgangers. Grote én kleine bezoekers vinden er mogelijkheden om in een prachtig groene parkomgeving te genieten van water, natuur en natuurlijke speelelementen. In het park is veel water te vinden met zelfs een echt moeras, waar een houten vlonderpad doorheen loopt.


Ingang van het Noaberpark

Subsidie
Via het provinciale Meerjarenprogramma (pMJP) subsidie draagt de Provincie Flevoland met 730.000 euro bij aan de ontwikkeling van het dorp Biddinghuizen. Dit is mogelijk gemaakt door het Europese landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Het Plattelands-ontwikkelingsprogramma 2007-2013 (POP2) is een Europees subsidieprogramma dat projecten ondersteunt die uiteindelijk moeten leiden tot een mooier, vitaler en leefbaarder platteland.

Meer informatie over de Europese plattelandsprogramma’s in Flevoland is te vinden op http://www.flevoland.nl

Woonwijk De Graafschap
De Graafschap wordt een zeer ruim opgezette wijk (de gemiddelde dichtheid is maximaal 20 woningen per hectare) met een dorpse sfeer, waar vooral grondgebonden ééngezinswoningen worden gebouwd. Er worden projectmatige huur- en koopwoningen gebouwd, maar ook particuliere kavels uitgegeven. In de wijk komen meerdere buurten, elk met een eigen sfeer en karakter: Carré, Polderrand, Waterwijk en Erfwonen.

Na de opening was de rest van de middag het park ook goed bezocht door de kinderen van Biddinghuizen. Bekijk een korte impressie via onderstaand fotoboek:
Klik hier voor alle foto's


Kijk voor meer informatie op http://www.dronterland.nl.

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek De Graafschap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top