Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Verkiezing 'Jonge vrijwilliger 2013'

Vrijdag 27 september 2013

BIDDINGHUIZEN - De Klankbordgroep Vrijwilligerswerk Dronten houdt samen met de VrijwilligersVacatureBank (VVB) van De Meerpaal de verkiezing 'Jonge vrijwilliger 2013'.

Met de verkiezing willen zij jonge vrijwilligers (in de leeftijd tot 25 jaar) in het zonnetje zetten. De gemeente Dronten stelt hiervoor de Stimuleringsprijs voor jonge vrijwilliger beschikbaar.

In aanmerking
Het maakt niet uit wat voor soort vrijwilligerswerk iemand verricht en de vrijwilliger hoeft ook geen jarenlange ervaring te hebben. Denk aan de trainer bij sportverenigingen, de hulp op kinderboerderijen, de leiding bij scoutingactiviteiten, de hulp bij spelen op Koninginnedag of het lidmaatschap van de redactie van de schoolkrant of het clubblad.

Prijs
Dit jaar wordt de prijs voor de vierde keer uitgereikt. Aan de prijs is een bedrag van €500,- verbonden. Dat geld mag de winnaar niet in eigen zak steken. De helft van het bedrag mag hij/zij naar eigen inzicht besteden ten behoeve van zijn/haar eigen organisatie(s). De andere helft is beschikbaar voor ambassadeurswerk en promotionele doeleinden (onder begeleiding). De winnaar gaat bijvoorbeeld naar een school om een praatje te houden over vrijwilligerswerk. Dankzij het geld kan hij of zij ook nog iets uitdelen. Het uiteindelijke doel van de prijs: anderen stimuleren om ook vrijwilliger te worden.

Jury
Een jury van drie personen nomineert vijf jongeren, vervolgens wordt een winnaar gekozen. Een van de juryleden is Gerwin van der Kamp. Vorig jaar won hij de stimuleringsprijs onder andere voor zijn vrijwilligerswerk bij de Flevoscouts als teamleider bij de speltak Bevers van 2007-2011, maar ook voor zijn vrijwilligerswerk bij de Scouting Fundays en de Meerpaaldagen en omdat hij sinds 2011 actief bestuurslid is voor RTV8.

Voordracht
Wilt u een voordracht doen voor een actieve jonge vrijwilliger binnen uw vereniging dan kan dit vóór 15 november 2013. Aanmelden kan via e-mail (vvb@meerpaal.nl) of per post (De Meerpaal, ter attentie van de Vrijwilligers VacatureBank, onder vermelding van Stimuleringsprijs Jonge Vrijwilliger, Postbus 92, 8250 AB Dronten).

Het aanmeldingsformulier is te downloaden via de website http://www.meerpaal.nl/servicepunt Iedereen mag kandidaten aanmelden.

Bron: Gemeente Dronten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Vrijwilligerswerk
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 30.2 °C
  • 0.0 mm
  • 20.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top