Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Provincie biedt extra financiering MKB

Woensdag 27 november 2013

BIDDINGHUIZEN - De provincie Flevoland komt met extra financieringsmogelijkheden voor het Flevolandse midden- en kleinbedrijf. Met een nieuwe kredietregeling wil Flevoland MKB-bedrijven ondersteunen, die steeds minder vaak bij banken terecht kunnen.

Daarnaast komt er opnieuw 1,5 miljoen euro beschikbaar voor de succesvolle TMI-regeling en is er straks 300.000 euro beschikbaar voor ondernemers die advies willen bij de ontwikkeling van een nieuw product.

Alternatief financieren
Het economisch profiel van Flevoland is jong en dynamisch. Zonder veel grote bedrijven, maar met veel midden- en kleinbedrijf. Juist het MKB heeft in de huidige economische tijd moeite om financiering te vinden voor nieuwe investeringen in innovatie. Gedeputeerde economie Jan-Nico Appelman: "De provincie wil een alternatief bieden voor de financiering van innovatie bij het Flevolandse MKB. Want nieuwe investeringen bij ondernemers staan aan de basis van nieuwe werkgelegenheid. En dat is belangrijk voor de Flevolandse economie."

Subsidie- en kredietregelingen
De provincie wil onder andere 300.000 euro beschikbaar stellen voor ondernemers die advies nodig hebben bij de ideeontwikkeling van nieuwe producten via de Flevolandse Ondernemers Ondersteuningsregeling (FLOO). Ook komt er 1.5 miljoen euro voor beschikbaar voor subsidie en kredietfaciliteiten aan ondernemers die willen investeren in de feitelijke ontwikkeling van technisch innovatieve en duurzame producten via de Technische MKB innovatieregeling (TMI). De subsidie kan bijvoorbeeld verstrekt worden voor het ontwikkelen van prototypes, het vormgeven van testomgevingen en het uitvoeren van pilots. De kredietregeling kan gebruikt worden door ondernemers die zich voorbereidingen op de marktintroductie van innovatieve producten, het opstarten van de productie en het aanvragen van octrooien. De FLOO-regeling wordt uitgevoerd door de OMFL.

Zelfstandigenloket
Provinciale Staten hebben ook nog opdracht gegeven om een voorstel voor te bereiden voor het behoud van bestaande werkgelegenheid. Daarbij denken de Staten aan het beschikbaar stellen van middelen aan het Zelfstandigenloket Flevoland. Het Zelfstandigenloket geeft krediet aan kleine ondernemingen die tijdelijk in financiële problemen verkeren. Provinciale Staten moeten nog een definitief besluit nemen over de plannen van het college. De regelingen zullen naar verwachting in 2014 geopend worden voor Flevolandse ondernemers.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.9 °C
  • 0.0 mm
  • 21.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top