Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

‘Kansen voor Flevoland’ levert 1600 banen op

Vrijdag 29 november 2013
‘Kansen voor Flevoland’ levert 1600 banen op
Foto: Provincie Flevoland - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het project 'Kansen voor Flevoland' heeft de afgelopen jaren 1600 banen opgeleverd. Dit blijkt uit de documentaire 'Kansen voor Flevoland' die onder het oog van 160 ondernemers op 28 november in Walibi Holland in première is gegaan.

In de film vertellen vijf gepassioneerde ondernemers hoe zij met behulp van het project 'Kansen voor Flevoland' innovatieve producten versneld tot stand hebben gebracht.

Tijdens de bijeenkomst blikten de deelnemende ondernemers samen met de provincie, Syntens, Kamer van Koophandel en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland terug op dit succesvolle project en gingen de aanwezigen in gesprek over de noodzaak van innovatie in de toekomst.

Nek uitsteken
Het innovatieproject 'Kansen voor Flevoland' is in 2007 met Europese hulp gestart om de groeikracht van het Flevolandse midden- en kleinbedrijf te vergoten. Met het Europese budget van 33 miljoen euro is in de afgelo¬pen jaren voor 140 miljoen euro in de Flevolandse economie geïnvesteerd.

In de documentaire is aan de hand van vijf voorbeelden te zien op welke manier ondernemers hun nek hebben uitgestoken, lef hebben getoond en met behulp van 'Kansen voor Flevoland' innovatieve kansen hebben gegrepen.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman werd tijdens de druk bezochte avond bevraagd door leerlingen van het Technasium in Lelystad over de opbrengsten van het project: "Ik ben ontzettend trots op het feit dat er in Flevoland zo veel innovatie plaatsvindt. Of het nu gaat om robottechniek, beter presenterende LED-verlichting, algenkweektechnologie of de toepassing van brandstofceltechnologie: Flevoland innoveert. Met 'Kansen voor Flevoland' is de concurrentiekracht van Flevoland vergroot. Dit leverde de provincie 1600 banen op."

Stimuleren concurrentiekracht blijft noodzakelijk
De provincie en de uitvoerende partners Syntens Innovatiecentrum, de Ontwikkelings-maatschappij Flevoland en de Kamer van Koophandel Gooi- Eem- en Flevoland kijken terug op een succesvolle samenwerking met elkaar en nog belangrijker met de Flevolandse ondernemers.

Gedeputeerde Appelman: "Het is verstandig én noodzakelijk om te blijven investeren in innovatie en de concurrentiekracht van de regionale economie. Ondernemers die bezig zijn met de ontwikkeling van een technische of duurzaam innovatief product kunnen ook in 2014 weer een beroep doen op een financiële bijdrage van de provincie, bijvoorbeeld de nieuwe kredietregeling vanuit de provincie. Ook het nieuwe Europese programma dat vanaf 2014 gaat lopen biedt weer nieuwe kansen."

Samenwerking
Voor de uitvoering van 'Kansen voor Flevoland' heeft de provincie samengewerkt met Syntens Innovatiecentrum, de Ontwikkelings-maatschappij Flevoland en de Kamer van Koophandel Gooi- Eem- en Flevoland. Het vertrekpunt van deze samenwerking was de bundeling van krachten en voor het Flevolandse ondernemersklimaat.

Appelman: "Er is met 'Kansen voor Flevoland' met één gezicht naar buiten getreden en voor de ondernemers is er zo één aanspreekpunt georganiseerd. Dat heeft heel erg goed gewerkt."


Bron: Provincie Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.9 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top