Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

VNG: Dronten in top gezonde gemeenten

Donderdag 13 februari 2014

BIDDINGHUIZEN - Dronten staat op de 34ste plaats van financieel gezonde gemeenten. Dit blijkt uit het onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) naar de schuldpositie van ruim 400 Nederlandse gemeenten.

Ton van Amerongen, wethouder financiën van de gemeente Dronten, is tevreden met het behaalde resultaat: 'De hoge notering laat zien dat de gemeente Dronten financieel gezond is. Het stabiele gevoerde financiële beleid heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.' Van Amerongen vindt het belangrijk dat dit beleid ook de komende jaren in Dronten wordt voortgezet.

Schuld per inwoner
Jaarlijks publiceert de VNG de kengetallen over de financiële positie van gemeenten. Deze informatie is op basis van de cijfers van het CBS. De kengetallen over de schuldpositie geven inzicht in de financiële situatie binnen de gemeente. Voor het bepalen van de schuldpositie wordt op verschillende manieren gekeken naar de verhouding tussen eigen middelen en geleend geld en de manier waarop dit wordt gefinancierd. De laatste jaren is in de gemeente Dronten de schuldpositie verbeterd. De netto schuld per inwoner bedraagt nu 170 euro.

De verbetering van de schuldpositie komt voort uit het de afgelopen jaren gevoerde stabiele financiële beleid. De doorgevoerde bezuinigingen hebben geleid tot het behoud van een gezonde financiële situatie.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top