Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Vrijwilligers ontvangen Valentijnsattentie

Maandag 17 februari 2014

BIDDINGHUIZEN - Inwoners van Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant werden vrijdag op Valentijnsdag verrast met een attentie. Het team van Welzijn van De Meerpaal verspreidde deze op diverse locaties. De boodschap van deze actie is 'Een helpende hand maakt het leven zoeter'.

Liesbeth Koster, manager Welzijn: 'Nu steeds meer taken naar de gemeente worden overgeheveld, wordt het extra belangrijk dat mensen meer op eigen kracht doen.' Elkaar helpen en een helpende hand bieden is hierbij het uitgangspunt. Als inspiratie deelde haar team van jongerenwerkers, seniorenadviseurs en medewerkers van het Servicepunt een 'hartje onder de riem' uit. De reacties van mensen die het pakketje met hartjessnoepjes en een inspiratiekaartje vonden, waren hartverwarmend.


Volgens Liesbeth Koster hoeft het helpen van elkaar niet zo moeilijk te zijn. 'Met kleine dingen kun je mensen al een enorm hart onder de riem steken.' Zij noemt het voorbeeld van Cor die door zijn vrijwilliger niet alleen naar het ziekenhuis hoeft, en nu een extra oor en een fijn vervoer heeft. Een buurmeisje dat de hond uitlaat van haar buurvrouw die is gevallen en meteen boodschappen voor haar doet. Maar ook Aart: 'Ik kook regelmatig bij de Open Tafel en daar ontstaan hele mooie vriendschappen'. De afdeling Welzijn stimuleert en ondersteunt mensen die zelf iets willen opzetten of doen. Wie een stukje op weg gewezen wil worden, kan binnenlopen bij het Servicepunt in De Meerpaal. Bellen mag ook via 0321 388 710.

De Meerpaal


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Vrijwilligerswerk
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 30.2 °C
  • 0.0 mm
  • 20.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top