Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Windverenigingen en overheid tekenen samenwerking

Zaterdag 22 februari 2014
Windverenigingen en overheid tekenen samenwerking

BIDDINGHUIZEN - Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst hebben de windverenigingen –verenigd in de Federatie Windverenigingen Flevoland (FWF)- en de gezamenlijke overheden vertrouwen in elkaar uitgesproken. Hiermee is het sein gegeven voor het saneren en opschalen van windmolens in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland.

Onder de noemer 'Wind werkt voor Flevoland' werken de leden van de verenigingen samen met de overheden aan de ambitie voor windenergie in Flevoland; meer megawatt met minder molens en een mooier landschap. De samenwerkingsovereenkomst is op 20 februari 2014 ondertekend.

Mijlpaal
Gijs Sweep en Co'nn Rennen tekenden namens het FWF-bestuur, gedeputeerde Gijsberts namens de provincie en de heren Jansen (Lelystad), Engelvaart (Dronten), Dijksterhuis (Zeewolde) tekenden namens de betrokken gemeentes. Gijs Sweep: "Dit is voor het project een prachtige mijlpaal en een beloning voor het initiatief en het werk van de leden van de windverenigingen. Wij zijn als bestuur trots dat wij de verenigingen mogen vertegenwoordigen, en volwaardig samenwerkingspartner zijn van de overheden in dit project."


Concreet maken van ambities
De windverenigingen en FWF werken de komende maanden hard om de ambities concreet te maken in een zogeheten projectplan. Doel is om meer opbrengst te genereren met minder molens en de nieuwe molens op 'logische' plekken te plaatsen, waardoor zij goed in het landschap passen. Naast meer opbrengst is ruimte voor financiële participatie voor inwoners ook een doel, alsook de versterking van de economie door meer werkgelegenheid. Naar verwachting worden de eerste nieuwe molens in 2017 geplaatst.

Meedenken en meedoen
Eind maart/begin april kunnen inwoners en belanghebbenden meer over het windproject te weten komen tijdens informatiebijeenkomsten in Dronten en Zeewolde. Zij krijgen daar meer informatie over de plannen en kunnen hun mening en input geven. Op http://www.windwerktvoorflevoland.nl kan men informatie vinden over het project, de samenwerkende partners en de bijeenkomsten. Belangstellenden uit het buitengebied kunnen zich via de website aanmelden als lid van een windvereniging.

Bron: Gemeente Dronten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.9 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top