Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen

Boomfeestdag 2014

Donderdag 13 maart 2014

BIDDINGHUIZEN - Woensdag 12 maart hebben drie basisscholen van Biddinghuizen meegedaan aan de nationale boomfeestdag. Onder zonnige weersomstandigheden hebben de kinderen meegeholpen om een groenstrook aan te planten nabij de Buitenkant / Klaversingel.

Om 9.00 uur maakte de eerste school haar opwachting om medewerkers van aannemer Sight te helpen met het aanplanten van de groenstrook. Na een welkomstwoord werd de groep in tweeën gesplitst. De ene groep ging planten en de andere groep ging met een medewerker mee een rondje door een wijkbosje maken.


Hier werd stil gestaan bij wat er zoal groeit en bloeit in een wijkbosje. Door het prachtige lente weer konden we ook luisteren naar vogelgeluiden, we hoorden de mus, koolmees, gaai, tortelduif en houtduif.

Onderweg werd er stil gestaan bij welke boomsoorten er zoal in het wijkbosje voorkwamen en welke struiken er als onder begroeiing stonden. Wat bijzonder was is de bloeiwijze van de hazelaar. Hier loopt men snel aan voorbij. Nu men er op gewezen was vond men het toch wel leuk om te zien hoe deze struik bloeit.


Onderweg onder een boom vond men ook nog braakballen van een ransuil, de kinderen vonden dit ook erg bijzonder en leuk om uit te pluizen wat voor een botjes en skeletten hierin voorkwamen.

Aangekomen op de verzamelplaats werd er gewisseld en na een uur werden de werkzaamheden afgerond en konden de kinderen, leerkrachten en ouders terug naar school. De kinderen kregen diverse attenties mee als dank voor hun inzet. De mannen van de gemeente en aannemer werden bedankt en de kinderen gingen met een goed gevoel terug naar school.


Medewerkers van aannemer Sight en gemeente Dronten hebben volop genoten van deze boomfeestdag en hopen op deze manier een bijdrage te hebben geleverd i.s.m. met de schoolkinderen op een kleurrijk en mooi wijkgroen.

Klik hier voor alle foto's

Dick van de Graaf

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Groenvoorziening
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Natuur
Klusbedrijf Johan Bramer
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top