Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

In vogelvlucht: Noaberpark, hoe was het?

Vrijdag 27 februari 2015
In vogelvlucht: Noaberpark, hoe was het?

BIDDINGHUIZEN - In de rubriek "In Vogelvlucht" neemt Dick van de Graaf van het Team Groenvoorziening u regelmatig mee naar bijzondere plaatsen of verschijnselen in de natuur rond Biddinghuizen. Deze keer: het Noaberpark, hoe was het ook alweer?

"De tijd gaat snel", is een veel gehoorde kreet. Vandaar dat ik net als vorig jaar een keer wil stil staan bij "hoe was het ook al weer". Deze keer over de aanleg van het Noaberpark.

De 1e foto is een luchtfoto gemaakt op 9 juli 2006 vanuit een zweefvliegtuig boven Biddinghuizen. Prachtig zicht over het toekomstige Noaberpark met op de achtergrond het industrieterrein. Een prachtig begin van deze serie en goed te zien hoeveel er in de loop van de tijd veranderd is.

We gaan nu een stukje verder in de tijd; foto 2 is gemaakt op 2 mei 2011. Hier wordt een begin gemaakt met het ontgraven van de grond naast de bosrand. Dit is het begin van wat nu de waterpartij met het vlonderpad is.


Foto 3 is in december 2012 gemaakt. Prachtig dreigende Hollandse luchten. Een geweldig kleurcontrast. Een aannemer is begonnen met het omzagen van de bomen.


Daarna gaat het ineens hard in 2013. Het gebied wordt bouwrijp gemaakt, boomstobben worden gerooid en zo is er toch wel ineens een grote ruimte ontstaan met enorme vergezichten. Graafmachines zijn druk bezig met graafwerkzaamheden. Zo stond er nog een populieren bos en na een paar maanden noeste arbeid zijn de contouren van een park duidelijk zichtbaar.


Staand bovenop de heuvel heb je een prachtig uitzicht over het park. Alles lijkt vanaf hier nog groter: de paden en bomenstructuur zijn goed zichtbaar. De waterpartijen met de speelvoorzieningen zijn echt prachtig om vanuit de uitzichtheuvel te aanschouwen.


Op 4 september was de opening van het park. Onder het toeziend oog van wethouder Hans Engelvaart en honderden belangstellenden werd er een lintje doorgeknipt en konden de kinderen naar hartenlust kennis maken met het Noaberpark in al haar facetten.


Wat is er toch veel veranderd in de loop van de tijd en wat vergeten we dat ook weer snel; het lijkt allemaal al weer zo gewoon. Fijn dat we dit af en toe door middel van fotomateriaal nog eens kunnen terugkijken.


Wijkteam Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Wijkpost
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top