Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Geslaagde natuureducatie bij CliK

Zaterdag 16 mei 2015
Geslaagde natuureducatie bij CliK
Foto: Jeugd & Jongerenwerk De Meerpaal - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - De eerste CliK-activiteit van dit jaar in Biddinghuizen op 13 mei was een groot succes. Dit kwam onder andere door de goede samenwerking tussen medewerkers van IVN en vrijwilligers en de Scharrelberg.

Vanaf nu zal ieder dorp in de gemeente Dronten één keer per jaar worden ondergedompeld in het thema van de CliK-activiteiten. De gratis CliK-activiteiten worden georganiseerd door het Jeugd- en Jongerenwerk van De Meerpaal en het wijk- en buurtbeheer van de gemeente Dronten.

Natuureducatie
Woensdag 13 mei hebben kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar kennisgemaakt met insecten. Het thema van de CLIK-activiteit was dan ook natuureducatie. Tijdens het ochtendprogramma gingen de kinderen onder begeleiding van IVN-medewerkers het bos in om op zoek te gaan naar diverse insecten. Voordat de picknick begon hebben werd er nog een leuk insectenspel gedaan.


Insectenhotels
In de middag hebben de kinderen onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers insectenhotels gemaakt. Met een blikje en riet hebben de kinderen er één voor henzelf gemaakt. Daarnaast is er hard gewerkt aan het grote insectenhotel dat later op de middag door de kinderen op de Scharrelberg is geplaatst. Tijdens het maken van de insectenhotels kregen de kinderen nog bezoek van een echte slang. De slang zat verstopt in de schors die bedoeld was voor het insectenhotel. De slang is met behulp van een aantal kinderen vrijgelaten in de natuur.

Jeugd & Jongerenwerk De Meerpaal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek CliK
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Natuur
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top