Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
PolderTEAK PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Pop-Up! zoekt gebruikte instrumenten

Maandag 24 augustus 2015

BIDDINGHUIZEN - Voor het project Pop-Up! is de organisatie op zoek naar gebruikte lessenaars, keyboards, drumstellen en (bas) gitaren (zowel akoestisch als elektrisch). De instrumenten moeten bruikbaar zijn maar hoeven niet van topkwaliteit te zijn. Het is mogelijk een instrument te doneren, maar een bruikleenovereenkomst voor de duur van het project is ook mogelijk.

Donateurs krijgen naast een leuke attentie een uitnodiging voor wijkconcerten en het afsluitende popfestival tijdens de Week van de Amateurkunst. Daarnaast worden ze op de hoogte gehouden van de vorderingen van de leerlingen.

Pop-Up!
Onder de noemer Pop-Up! krijgen leerlingen uit groep 7 en 8 van zes basisscholen in Swifterbant, Biddinghuizen en Dronten onder schooltijd les op een instrument en hun stem van professionele muzikanten. Na een half jaar kiezen de leerlingen hun favoriete instrument en krijgen ze na schooltijd les in een band.

Samenwerking
Pop-Up! is een samenwerking tussen De Meerpaal en diverse culturele partners uit de Gemeente Dronten zoals de Rockschool Dronten, XL De Ateliers, Nirwana, DeBoot en Cultuurbank Biddinghuizen. Pop-Up! Is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Dronten, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds (in 2011 gelanceerd door Koningin Máxima) en het Betty Dekker Fonds uit Dronten. "De partners willen gezamenlijk een basis leggen voor een bovengemiddeld muzikale gemeente.", aldus Imre Kruis, coördinator van het project namens De Meerpaal. "In het eerste projectjaar krijgt de gemeente Dronten er zo'n 270 jonge muzikanten bij!"

Ook vrijwilligers gezocht
Heeft u geen instrument over maar draagt u Pop-Up! wel een warm hart toe? De organisatie is ook op zoek muzikale vrijwilligers die kunnen helpen tijdens de naschoolse lessen en handige vrijwilligers die kunnen helpen met de logistieke uitvoering van de concerten en workshops.

Meer informatie
Heeft u vragen over het project of bent u geïnteresseerd om Pop-Up! te helpen, neem dan contact op met Marleen Bertijn, via m.bertijn@meerpaal.nl of 0321 388 717.

De Meerpaal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Muziek
Verkeersschool Kooij & Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top