Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Burgemeester pakt tuin hartpatiënte aan

Zaterdag 12 december 2015
Burgemeester pakt tuin hartpatiënte aan
Foto: Gemeente Dronten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Terwijl de laatste regendruppels uit de lucht vielen, leek het even of het idee niet haalbaar was. De tuin van de 43-jarige hartpatiënte uit Biddinghuizen, die vol lag met puin en overwoekerd was door onkruid, had wel wat meer nodig dan de geplande drie uur. Het lukte.

Dankzij de inzet van burgemeester de Jonge, drie buurtgenoten, twee leden van Vraagelkaar team en de vriendelijke man van de vuilophaaldienst. Om 11.45 was de schuur opgeruimd, de tuin leeg en onkruidvrij, het gras gemaaid en werden de tegels van de terrassen nog schoongespoeld door buurman John.

Onkruid
"Mijn tuin staat tot kniehoogte vol met onkruid. Helaas kan ik dit zelf niet aanpakken in verband met mijn gezondheid omdat ik hartpatiënte ben", schreef de 43-jarige inwoonster uit Biddinghuizen op www.vraagelkaar.nl, een platform waarop vraag en aanbod wordt gedeeld. Na een hartaanval en twee tia's lukt het haar niet langer de tuin op orde te houden. En dat was te merken. Zowel de tuin als het schuurtje stonden vol. Spullen die voor deze ene keer meteen werd opgehaald door de vriendelijke man van de vuilophaaldienst die na zijn dienst nog even Biddinghuizen aandeed.

Bezem
Burgemeester de Jonge ging meteen aan de slag met het terras dat overwoekerd was door onkruid, terwijl een ander het schuurtje onder handen nam. Want alleen dan pasten de tuinmeubels erin zoals de bedoeling was. 1-2-3 Machineverhuur uit Dronten leende een bosmaaier uit om het gras onder handen te nemen. Het was even de vraag wie het krachtige apparaat zou bedienen. Gelukkig verscheen buurman John, die er zelfs een diploma voor heeft. Een andere buurman kwam aanlopen met een gloednieuwe bezem. Hij veegde het terras aan en hielp om de tegels uit het gras te verwijderen. Een buurvrouw hielp om alle afval in de container te dumpen. En zo maakten vele handen licht werk.

Superblij
Kwart voor twaalf was de klus geklaard. Buurman John en de Jonge praten nog even samen na: 'Het was leuk om te doen. John geeft de Jonge een 8 voor zijn werk. En de burgemeester is superblij met de inzet van John. Als je het samen doet is het zo klaar. Precies wat burgemeester de Jonge voor ogen heeft: 'De één heeft een vraag, bijvoorbeeld bij het invullen van een belastingformulier, of zoals vandaag hulp in de tuin. Dat is wat ik leuk vind om te doen, ik heb groene vingers. Als we allemaal iets kiezen wat we leuk vinden om te doen, dan wordt het leven er iets mooier van. Dus vraag elkaar!' En de hartpatiënte? Zij gaat op de katten passen van een ander lid uit Biddinghuizen, als zij wordt opgenomen in het ziekenhuis.

Bron: Vraagelkaar.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vrijwilligerswerk
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top