Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Tulpenroute start zaterdag in Biddinghuizen

Dinsdag 12 april 2016
Tulpenroute start zaterdag in Biddinghuizen
Foto: Tulpenroute Flevoland - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De tweede editie van de Tulpenroute Dronten vindt (onder voorbehoud van het weer) plaats van 16 april tot en met de eerste week van mei. De officiële openingshandeling vindt plaats op zaterdag 16 april in Hanneke's Pluktuin aan de Ellerweg 18 in Biddinghuizen.

De organisatoren laten weten dat de data weinig zeggen over de bloei van de tulpen. In ieder geval hebben de afgelopen jaren de bollenvelden gedurende deze periode volop in bloei gestaan. 'Het liefst open je op een moment dat alles in bloei staat, maar dat is niet te voorspellen. Het is natte vingerwerk. Op dit moment bloeien er al een aantal tulpenvelden, dus we zijn hoopvol dat er genoeg kleurrijke tulpenvelden te zien zijn.'

Tweede editie
Het wordt de tweede editie van de Tulpenroute Dronten. Na het succes van vorig jaar – toen een voorzichtig begin – is de organisatie er in geslaagd meer sponsoren te vinden, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor het aanbieden van unieke routes. Dit jaar zijn er zes routes uitgestippeld: Wandelliefhebbers kunnen kiezen uit een wandelroute door de omgeving Biddinghuizen (13 km) of omgeving Swifterbant (8,5 km), fietsers hebben de keuze uit 2 fietsroutes rondom Biddinghuizen en Dronten (28,5 of 32 km) en een route in de omgeving Swifterbant (26 km). Tot slot is er voor automobilisten een route van 80 km uitgezet. De routekaarten van de verschillende routes zijn verkrijgbaar bij de startpunten.

Autoroute via App
Voor de autoroute is op de website tulpenroutedronten.nl een qr code te vinden voor het downloaden van een app. Via deze app is niet alleen de route eenvoudig te volgen, ook wordt er veel informatie verstrekt over verschillende routepunten. Bijvoorbeeld over de vliegtuigwrakken die gevonden zijn na de drooglegging.

Op de website zijn ook de wandelroutes en de fietsroutes te downloaden. Overigens zijn deze ook op smartphones goed leesbaar. Bovendien is op de website een digitaal magazine te vinden met informatie over de tulp in het algemeen, haar geschiedenis en betekenis.

Organisatie Tulpenroute Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top