Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Peter Evers Peter Evers
Kafa Kafa
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl

Nieuws uit de rubriek Tulpenroute


Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Nieuws uit de rubriek Tulpenroute
Routes Tulpenroute Flevoland gereed

Routes Tulpenroute Flevoland gereed

13-03-2019 De routes van Tulpenroute Flevoland (13 april tot en met 5 mei) zijn gereed. In totaal zijn er dit jaar 3 autoroutes (totaal 230 km), 4 fietsroutes (totaal 145 km) en 1 wandelroute (10 km) in de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde.


Tulpenroute Flevoland viert eerste lustrum

Tulpenroute Flevoland viert eerste lustrum

20-02-2019 Op de fiets, scooter, auto of wandelend langs de tulpen? Zelf een prachtig boeket tulpen samenstellen? Het kan allemaal tijdens de vijfde editie van de Tulpenroute Flevoland van 13 april tot en met 5 mei in het buitengebied van de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde. De route opent op 13 april bij De Kandelaar in Biddinghuizen.


Ondernemers en verenigingen gezocht voor Tulpenroute

Ondernemers en verenigingen gezocht voor Tulpenroute

25-01-2019 De organisatie van Tulpenroute Flevoland is op zoek naar ondernemers en verenigingen die een activiteit willen organiseren tijdens het bloemenevenement. Voor geïnteresseerden werd donderdagavond bij B&B De Kandelaar een informatieavond gehouden om meer uitleg te geven over de tulpenroute in de gemeenten Dronten, Zeewolde en Lelystad.


Tulpenroute Flevoland blikt terug op succesvolle editie

Tulpenroute Flevoland blikt terug op succesvolle editie

09-05-2018 De tulpen in de buitengebieden worden gekopt. Dit betekent dat er een einde komt aan de kleurrijke bloemenzee in de polder èn daarmee ook de vierde editie van Tulpenroute Flevoland. 'Het evenement trok zo'n 50.000 bezoekers,' aldus Herman Vermeer, voorzitter Tulpenroute Flevoland.


Flevolandse tulpen bloeien volop

Flevolandse tulpen bloeien volop

23-04-2018 Tulpenroute Flevoland trok in de eerste week al duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Mensen uit Duitsland, België, China, India, maar ook gewoon Amsterdam, Almere en Dronten genoten van de kleurrijke bloemenzee in de polder. 'Mede door het prachtige weer waren de fietsroutes erg populair', aldus voorzitter Herman Vermeer.


Tulpenroute Flevoland is geopend

Tulpenroute Flevoland is geopend

16-04-2018 Tulpenroute Flevoland is zaterdag officieel geopend. Hoewel nog lang niet alle tulpen bloeien, trokken de Flevolandse velden afgelopen weekend al veel bezoekers. Tulpenroute Flevoland duurt tot en met 5 mei en wordt gehouden in het buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde. 'Komend weekend worden er veel activiteiten georganiseerd', vertelt voorzitter Herman Vermeer.


Tulpenroutes geopend maar nog weinig bloei

Tulpenroutes geopend maar nog weinig bloei

14-04-2018 De tulpenroutes in Lelystad, Dronten en Zeewolde zijn zaterdagochtend officieel geopend aan de Hoekwantweg in Biddinghuizen.


Expositie Zuiderzeewet bij de Kandelaar tijdens Tulpenroute

Expositie Zuiderzeewet bij de Kandelaar tijdens Tulpenroute

12-04-2018 Vanaf 14 april kunnen tulpenliefhebbers vanuit de auto, op de fiets en lopend genieten van de kleurrijke bloemenzee in de polder. Vanaf deze datum zijn gedurende drie weken vier autoroutes, vier fietsroutes en een wandelroute in de gemeente Dronten, Zeewolde en Lelystad bewegwijzerd. Langs de routes worden verschillende activiteiten georganiseerd.


Opening Tulpenroute Flevoland bij de Kandelaar

Opening Tulpenroute Flevoland bij de Kandelaar

05-04-2018 Op zaterdag 14 april om 10.30 uur vindt de opening van Tulpenroute Flevoland plaats bij Bed & Breakfast De Kandelaar te Biddinghuizen. Er is een tulpenmarkt met regionale producten, bezoekers kunnen van alles te weten komen over tulpen en er is een expositie over 100 jaar Zuiderzeewet, het thema van dit jaar.


Tulpenroute Dronten trekt recordaantal bezoekers

21-04-2017 Tulpenroute Dronten, welke startte bij De Kandelaar in Biddinghuizen, trok tijdens dit Paasweekend meer dan 10.000 bezoekers. Mensen uit binnen- buitenland bewonderden de kleurrijke poldervelden in de uitgestrekte gemeente Dronten. 'En dit is nog maar het begin… ook deze week staan de tulpen nog volop in bloei en worden er leuke activiteiten georganiseerd', aldus voorzitter Herman Vermeer.


Willem Feiken neemt Tulpen Mondriaan in ontvangst

13-04-2017 Vanaf 15 april tot 6 mei vinden de Tulpenroute Dronten plaats. Dit jaar is het Mondriaan jaar en daarom zal in elk dorp een Mondriaan van tulpen te zien zijn. In Biddinghuizen werd de grote bak met tulpen overhandigd door Herman Vermeer, voorzitter van Stichting Tulpenroute Dronten aan Willem Feiken, voorzitter van Dorpsbelangen Biddinghuizen.


Start Tulpenroute op 15 april

10-04-2017 Op zaterdag 15 april is de officiële start van Tulpenroute Dronten. Gedurende drie weken zijn kleurrijke wandel-, fiets- en autoroutes bewegwijzerd en worden verschillende activiteiten georganiseerd. 'We hebben ons inmiddels ontwikkeld tot het voorjaarsevenement van Dronten', aldus voorzitter Herman Vermeer.


Eventmagazine over evenementen in gemeente

Eventmagazine over evenementen in gemeente

04-04-2017 In het Grand Café van De Meerpaal is afgelopen vrijdag het Eventmagazine Dronterland.nl gepresenteerd. In het magazine worden de evenementen van het komende jaar uitgelicht en komen diverse Biddinghuizers aan het woord. Het blad is gratis verkrijgbaar.


Tulpenroute Dronten opent bij De Kandelaar

24-03-2017 Voor het derde jaar wordt de Tulpenroute Dronten georganiseerd in de bloeiperiode van de tulpen. De opening van deze kleurrijke route vindt plaats op zaterdag 15 april bij B&B De Kandelaar in Biddinghuizen.


Zaterdag extra open dag Tulpenroute

22-04-2016 Zaterdag 23 april organiseert de Tulpenroute Dronten een extra open dag. 's Ochtends is een tulpenwandeling met gids bij de Kalverschuur in Swifterbant. In de middag is het mogelijk om een kijkje te nemen in de melkveestal bij de Kandelaar in Biddinghuizen en is er een creatieve workshop.


Tulpenroute geopend door burgemeester

18-04-2016 Burgemeester Aat de Jonge heeft zaterdagmorgen bij Hanneke's Pluktuin aan de Ellerweg in Biddinghuizen de Tulpenroute Dronten geopend. Dat is een wandel-, fiets- en autotocht die langs kleurrijke bollenvelden leidt.


Tulpenroute start zaterdag in Biddinghuizen

12-04-2016 De tweede editie van de Tulpenroute Dronten vindt (onder voorbehoud van het weer) plaats van 16 april tot en met de eerste week van mei. De officiële openingshandeling vindt plaats op zaterdag 16 april in Hanneke's Pluktuin aan de Ellerweg 18 in Biddinghuizen.


Internationale aandacht: Tulip Fields & Flevo FunFields

21-03-2016 Hollandse tulpenvelden zijn magisch en trekken toeristen uit de hele wereld. Standaard wordt de Keukenhof gepromoot. Dit jaar staat op de site TulipsinHolland.com ook informatie over de opening van Tulpenroute Dronten bij Hanneke´s Pluktuin en Flevo FunFields, beide op 16 april.


Ook tweede tulpenroute start in Biddinghuizen

Ook tweede tulpenroute start in Biddinghuizen

18-02-2016 Vanaf half april tot half mei wordt de tweede editie van de Dronterland Tulpenroute gehouden. De vijftig kilometer lange autoroute voert langs diverse tulpenvelden in de gemeente. De start is op 16 april bij Hanneke's Pluktuin in Biddinghuizen.


Betere afstemming van grote evenementen

Betere afstemming van grote evenementen

16-02-2016 De gemeente Dronten gaat de afdeling City Marketing nieuw leven inblazen om evenementen met een regionale uitstraling beter op elkaar af te stemmen. Dat zei wethouder Dirk Minne Vis na afloop van een overleg tussen verschillende organisaties in de Meerpaal in Dronten.


Tulpenroute in gemeente

Tulpenroute in gemeente

24-03-2015 Vanaf half april tot half mei wordt de eerste editie van de Dronterland Tulpenroute gehouden. De vijftig kilometer lange autoroute voert langs diverse tulpenvelden in de gemeente en loopt voor een deel langs Biddinghuizen.


twitter facebook rss top