Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Tulpenroute roept op: Geniet van de bloemen maar behandel ze met respect

Donderdag 21 april 2022
Tulpenroute roept op: Geniet van de bloemen maar behandel ze met respect
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De bollenvelden staan volop in bloei en de bezoekers genieten van de vele kleuren onderweg. Rood, geel, roze, wit. De gekleurde velden nodigen uit tot het maken van die ene mooie foto, of een filmpje voor op Instagram of TikTok. Maar de organisatie van Tulpenroute Flevoland roept de bezoekers op de velden niet in te gaan. Je beschadigt hiermee het gewas en daarnaast betreed je ook nog eens privéterrein van de teler.

Regelmatig loopt het team van Arien Buth door de paden het veld in om de tulpen te controleren of ze geen ziektes en de juiste kleur hebben. Afwijkende planten worden verwijderd met bol en al zodat de bollenkweker straks mooie en gezonde bollen kan leveren. `Wij zien regelmatig mensen stoppen langs de weg om foto´s te maken. Natuurlijk is het heel verleidelijk om het veld in te gaan, maar doe het alsjeblieft niet met name om de kwaliteit van de bol niet in gevaar te brengen´, aldus Buth.

`Als je bijvoorbeeld van het ene naar het andere veld loopt en het blad kapottrapt, verspreid je heel makkelijk bollenziektes en schimmels`, vult hij aan. De schimmels en ziektes zijn niet schadelijk voor mensen maar sommige gewassen kunnen er last van krijgen waardoor ze ongeschikt zijn om te oogsten. Vandaar dat je nu ook op diverse locaties langs de route waarschuwingsborden ziet om de velden niet te betreden. Voor het maken van een foto, video of selfie zijn er speciale fotopunten aangewezen langs de route, met tips hoe het mooiste plaatje te maken. Of breng een bezoek aan een van de plukvelden langs de route en maak daar dat mooie plaatje.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.1 °C
  • 13.4 mm
  • 17.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top