Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Tulpenroute 2022 is nu echt afgelopen

Maandag 9 mei 2022
Tulpenroute 2022 is nu echt afgelopen
Foto: Stichting Tulpenroute Flevoland, Roos van Kesteren

BIDDINGHUIZEN - De editie van Tulpenroute Flevoland 2022 is nu echt afgelopen. Talloze bezoekers, uit alle uithoeken van het land/ de wereld, kwamen weer naar Flevoland voor een tulpenbezoek. Grote gekleurde velden waren te bewonderen in het buitengebied van Dronten, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde. En natuurlijk daarbuiten.

De organisatie blikt terug op een geslaagde editie, waar de app het af en toe liet afweten door wat opstartproblemen vormde de gedetailleerde kaart dit jaar een mooie toevoeging op het programma. "De gedetailleerde routekaart die we sowieso al voor onze buitenlandse bezoekers bedacht hadden vormde nu een waardevolle toevoeging op de app", aldus het bestuur van stichting Tulpenroute Flevoland.

Routes
Dit jaar waren er drie autoroutes uitgegeven waarvan twee extra lange, meer dan honderd kilometer. De routes brachten de bezoekers door het uitgestrekte gebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Ten opzichte van 2021 lagen veel grote velden langs de weg waardoor er nog meer genoten werd onderweg. Dat werd dan ook volop gedaan, legio bezoekers deelden online hun tulpenfoto's met de organisatie. Langs de routes werd men dit jaar extra gewezen op het belang van het niet betreden van de velden. Dit is niet alleen om overlast voor de teler te beperken met name om de schade aan de gewassen te voorkomen.

Wat ook anders was dit jaar, het aantal uitgegeven fietsroutes. Helaas was het niet mogelijk om in Zeewolde een "veilige" fietsroute in het buitengebied uit te rollen. Dit had veelal te maken met de te smalle wegen en het ontbreken van fietspaden in dat gebied. Zeewolde hoopt in 2023 weer een veilige route aan te bieden. De fietsroutes in Dronten, Swifterbant en Lelystad werden goed gevonden en men genoot volop van de uitgezette routes langs de velden.

Dat men van wandelen houdt mag duidelijk zijn. De wandeling die dit jaar als activiteit werd aangeboden door het Rivierduingebied in Swifterbant werd de afgelopen weken goed bezocht. Een onderdeel dat volgend jaar zeker op de agenda terugkomt.

De organisatie van de Tulpenroute Flevoland kijkt terug op een geslaagde editie, ook al ging dit jaar de bloei door de hogere temperaturen wat sneller dan verwacht. Hierdoor startte het koppen (het afsnijden van de bloemen door een machine) wat eerder dan gehoopt. En waren de velden eerder leeg dan de geplande einddatum van 7 mei jl.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.9 °C
  • 0.0 mm
  • 20.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top