Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

8ste editie Tulpenroute Flevoland binnenkort van start

Maandag 28 maart 2022
8ste editie Tulpenroute Flevoland binnenkort van start
Foto: Tulpenroute Flevoland - Han Kedde

BIDDINGHUIZEN - Vanaf 16 april tot en met 7 mei staat Flevoland in het teken van de tulp. Vele prachtig gekleurde velden nodigen de bezoekers uit te komen genieten in deze provincie, één van de grootste tulpengebieden in Nederland. Verschillende routes brengen je langs de tulpenvelden in Flevoland.

Afhankelijk van de natuur geven de tulpen in het voorjaar kleur aan het mooie en unieke gebied van Flevoland. Een periode om het kleurrijke buitengebied van de gemeente Dronten, Zeewolde en Lelystad te ontdekken met de auto- en fietsroutes van Tulpenroute Flevoland.

Tijdens de autoroute ontvangt de bezoeker onderweg allerlei informatie via de audioapp over de wetenswaardigheden en bijzondere plekken van de polder, de bedrijven die te bezoeken zijn en waar mooie selfiespots en plukvelden te vinden zijn. Deze autotickets zijn vanaf de eerste week van april tegen een kleine vergoeding online te bestellen via de website van Tulpenroute Flevoland (https://tulpenrouteflevoland.nl/).

Auto- en fietsroutes
Het is mogelijk om de autoroute te starten vanaf verschillende startlocaties in Dronten, Zeewolde̸ Almere en Lelystad. De route in Dronten en Zeewolde beslaan zo'n kleine honderd kilometer en in Lelystad heb je een kleine 80 kilometer op de teller staan na afloop. En de kinderen kunnen mee, want speciaal voor hen is er een Achterbankpuzzel, een soort speurtocht uitgegeven. De kinderen kunnen door goed speurwerk speciale dingen ontdekken die ze langs de route tegenkomen.

De fietsroutes zijn ook dit jaar weer gratis te downloaden op de website van de organisatie. Op de kaart zijn leuke stops aangegeven waardoor het rondje in Dronten, Swifterbant en Lelystad nog leuker wordt.

'We kijken ernaar uit om de bezoekers weer te ontvangen in ons gebied", zegt Herman Vermeer voorzitter van de Tulpenroute Flevoland organisatie. "Het kan nu allemaal weer wat vrijer georganiseerd worden na twee coronajaren. Maar deze periode heeft ons ook iets gebracht, namelijk dat wij via de autoaudio-app de bezoekers nog meer kunnen vertellen over ons agrarische gebied en de tulp zelf. Daarom rollen wij de autoroutes uit met een eigen Tulpenroute Flevoland app", aldus Vermeer. De routes zijn per dag en tijdstip te reserveren waardoor het verkeer in het buitengebied gereguleerd wordt zodat bezoekers volop kunnen genieten langs de route en er zo min mogelijk overlast bezorgd wordt in het gebied.

In totaal telt de Tulpenroute dit jaar zes routes; drie fiets- en drie autoroutes. Kijk voor overige activiteiten langs de routes op https://tulpenrouteflevoland.nl/.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.3 °C
  • 14.0 mm
  • 17.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top