Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Excursie Zijactief naar de Polderzoom

Dinsdag 10 mei 2016
Excursie Zijactief naar de Polderzoom
Foto: Kaasboerderij Polderzoom

BIDDINGHUIZEN - Vrouwenvereniging ZijActief houdt op woensdag 18 mei een excursie. De dames gaan naar kaasboerderij Polderzoom en bezoeken de stad Elburg.

De excursie start om 13.00 uur bij de Voorhof, van waar richting kaasboerderij De Polderzoom aan de Elburgerweg wordt gereden. Op De Polderzoom, een modern melkveebedrijf aan de rand van Flevoland, zijn 140 koeien aanwezig. Van de verse melk van deze koeien maken zij Boerenmeshangerkaas, die ook geproefd wordt.

Op de kaasboulevard en in een film wordt dit hele ambachtelijke proces getoond. Ook krijgen de dames een rondleiding in de kaasmakerij.

Elburg
Aansluitend wordt nog een bezoek gebracht aan het stadje Elburg. De auto wordt geparkeerd op het grote parkeerterrein achter de Jumbo in Elburg, waarna een kleine stadswandeling gemaakt wordt. Eerst voert de wandeling langs de kloostertuin en daarna richting grote kerk, om zo door kleine straatjes achterlangs de winkelstraat vooraan bij de Poort uit te komen.
Dan kan daar atelier Lötters worden bezocht. In het atelier zijn beelden en edelstenen te zien.

De dag wordt afgesloten met een wat drinken met wat lekkers erbij. Voor degenen die minder ver willen/kunnen lopen, kan een nog kortere route worden gekozen. De eigen bijdrage is 10 euro voor de gehele middag, inclusief versnaperingen.

ZijActief Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zij-Actief
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top