0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Harderbos feestelijk heropend

Dinsdag 14 juni 2016
Harderbos feestelijk heropend
Foto: Vereniging Natuurmonumenten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Vanmiddag is het Harderbos tussen Zeewolde en Biddinghuizen feestelijk heropend. Dit gebeurde symbolisch met het wegrollen van een dikke populier.

Vertegenwoordigers van de gemeenten Zeewolde en Dronten, Natuurmonumenten, Landal Waterparc, Golf4all, en pannenkoekhuis Hans & Grietje namen deze klus voor hun rekening. De samenwerkingspartners werkten dit jaar aan het vergroten van de beleefbaarheid van het bos, gericht op dag- en verblijfsrecreanten.

Samenwerking
De symbolische heropening van het Harderbos benadrukt de samenwerking van gemeentes Zeewolde en Dronten, ondernemers en Natuurmonumenten rondom dit natuurgebied. De samenwerkende ondernemers zijn pannenkoekenrestaurant Hans & Grietje, Landal Waterparc, Golf4all en De Biezenburcht. Beheerder Jan Akkerman van Natuurmonumenten is blij met de goede samenwerking: 'We hebben al veel samen bereikt en er zijn nog veel meer plannen.' Ondernemer Hans van het pannenkoekhuis sluit zich daarbij aan: 'Samen werken we eraan om kinderen meer naar buiten te krijgen.'

Natuurbeleefkaart, entrees en kinderspeurroute
Zo is er in gezamenlijkheid een natuurbeleefkaart ontwikkeld die verkrijgbaar is bij de ondernemers rondom het Harderbos. Hierop staan de belangrijkste natuur- en vogelkijkpunten in het Harderbos en –broek. De twee belangrijkste entrees zijn opgeknapt en de routing van pannenkoekhuis Hans & Grietje naar Landal Waterparc Veluwemeer is aangegeven. Nog voor de zomervakantie is ook de nieuwe speurroute voor kinderen bij Hans & Grietje klaar.

"Kortom, het Harderbos is klaar voor de toekomst om bezoekers te ontvangen en draagt zo bij aan de versterking van de recreatiekracht van de gemeentes Zeewolde en Dronte", besluit Natuurmonumenten in een persbericht.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Harderbos
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Landal
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top