Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Adm. Financiële Advisering Kafa

Loopgroep Biddinghuizen enthousiast van start

Woensdag 31 augustus 2016
Loopgroep Biddinghuizen enthousiast van start
Foto: Loopgroep Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Loopgroep Biddinghuizen is na de zomervakantie enthousiast van start gegaan. Zondag deden de hardlopers mee met de Ketelhavenloop. Voor de beginners een uitdaging, voor de ander een training voor de Landgoed Twente Marathon (LTM), de honderdste marathon voor Cees Bouma. Dinsdag was de eerste seizoentraining.

De 21e Ketelhavenloop, gesponsord door Gicom, kent twee afstanden: de vijf en de tien kilometer. Dorpsgenoot Evelien Kern had met 50:29 de tweede tijd bij de dames senioren 50+, dat was de zevende tijd van alle dames. Dit jaar deden in totaal 184 hardlopers mee.

Evelien Kern

Training voor LTM
De gevorderde lopers van de loopgroep gebruikten de Ketelhavenloop als training. In combinatie met een loop vanuit of naar Biddinghuizen. Zij willen 15 oktober klaar zijn voor de LTM, wat de honderdste marathon voor Cees Bouma is. De bedoeling is om van het jubileum van deze sportprestatie iets speciaals te maken, door samen met hem mee te lopen.


Voor iedereen die wil hardlopen
Tijdens de zomervakantie liep een groot deel van de groep door. Dinsdag is de eerste seizoentraining met de trainers weer begonnen. Loopgroep Biddinghuizen is er niet alleen voor marathonlopers, maar voor iedereen die wil hardlopen. Of je nu beginner bent of een ervaren loper. Ze biedt diverse trainingen in en rond het dorp. Op dinsdagavond een afwisselende intervaltraining en op donderdagavond een duurtraining. Op zondagochtend is er voor de liefhebbers een trimloop in het Spijkbos.


Trainers
Een aantal leden van de loopgroep heeft een opleiding gedaan bij de Atletiekunie als trainer/begeleider loopgroepen. Zij stellen de wekelijkse trainingen samen en letten op de techniek. Voor wie persoonlijke doelstellingen heeft, wordt een hardloopschema gemaakt. Bijvoorbeeld om een grotere afstand te kunnen lopen of om sneller te worden.


Vrijblijvend, op elk niveau
Iedereen binnen de loopgroep kan zijn of haar eigen tempo lopen, al dan niet uitgedaagd door de anderen. Gezelligheid en vrijwilligheid staat voorop bij Loopgroep Biddinghuizen en er is belangstelling voor elkaar, op elk niveau. Het is altijd vrijblijvend op te komen of te gaan, wanneer je niet kan, word je er niet op aangekeken. Ook kun je zomaar eens mee trainen, om te ervaren hoe het is. Meer informatie staat op http://www.loopgroepbiddinghuizen.nl

Foto's: Loopgroep Biddinghuizen

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Loopgroep
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.3 °C
  • 1.2 mm
  • 7.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top