Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Tel. 0321-333169 Peter Evers

BAS thuis tegen ASC Waterwijk

Zaterdag 24 september 2016
BAS thuis tegen ASC Waterwijk

BIDDINGHUIZEN - Na drie verliespartijen op een rij speelt het eerste voetbalelftal van BAS zaterdag haar vierde competitieduel thuis tegen ASC Waterwijk. Een heuse polderderby, aangezien de opponent afkomstig is uit Almere. Reserve-goalie Jorrit Doorman hoopt op de eerste drie punten van het seizoen. "We moeten wel, want we staat er nog niet al te best voor", geeft de keeper aan.

Het was afgelopen zomer een opmerkelijke move. Doorman speelde vorig seizoen nog als voetballer zijn wedstrijden in het tweede, maar besloot de keepershandschoenen aan te doen. Hij sloot zich direct aan bij de eerste selectie, om daar collega Sander Westdijk van de broodnodige concurrentie te voorzien. "Ik was het plezier in het voetballen de laatste jaren een beetje kwijtgeraakt. Aan het einde van het vorige seizoen ben ik op trainingen af en toe gaan keepen en dat beviel goed. En nu ga ik door het leven als de tweede keeper van BAS. Volgens mij gaat het me redelijk goed af", vertelt Doorman over zijn keuze.

Met Doorman als tweede keeper begon BAS nou niet bepaald goed aan de competitie. Er werd verloren van Buitenboys, FC Horst en zaterdag ook van Zwart Wit '63. Daardoor staat de formatie nog op nul punten en daarmee is het de hekkensluiter van 3B. "Tegen FC Horst was het ongelukkig. Bij Zwart Wit was ik er zelf niet bij, maar gaan we na een 0-1 voorsprong alsnog met 4-1 de boot in. Het is een understatement om te zeggen dat zoiets niet goed is", weet Doorman, die verwacht dat zijn ploeg zaterdag wederom aan de bak mag. "Ik ken Waterwijk niet heel goed, maar weet wel dat ploegen uit Almere van het snelle en technische voetbal zijn. Ze hebben alleen de eerste wedstrijd verloren, dus het wordt een lastige middag."

Tegenstander Waterwijk begon de competitie met een nederlaag bij TOV (3-1) en daarop besloot trainer Co Jager er al de brui aan te geven. De ervaren trainer kwam tot de conclusie dat het niet verstandig was om door te gaan en nam daarop afscheid. De twee wedstrijden daarna werden keurig gewonnen. Eerst ging Stroe met 3-1 over de knie en afgelopen weekend werd ook Terschuurse Boys verslagen: 3-2. Bij Waterwijk spelen een aantal voetballers met een verleden in het profvoetbal. Zo speelden Dwight Eind en Gary Spier allebei als betaald voetballer, zij kwamen deze zomer Waterwijk versterken.

Het wordt tijd voor een driepunter, om zo enigszins aan te haken bij de bovenliggende ploegen. Doorman: "Hopelijk kunnen we zaterdag het tij keren en uiteraard hopen we daarbij op de steun van onze supporters!" De aftrap in Biddinghuizen is zaterdag om 14.30 uur, scheidsrechter is dhr. Van der Elst.

Tekst: Wouter Foppen
Foto: BAS Selectie Fotopagina

Bron: BASVoetbal.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.8 °C
  • 0.0 mm
  • 11.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top