Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adm. Financiële Advisering Kafa

Het Plein zaterdag spelcircuit hardlopen

Woensdag 7 december 2016
Het Plein zaterdag spelcircuit hardlopen
Foto: Serious Dorpsfestival

BIDDINGHUIZEN - Jong en oud kan zich zaterdagmiddag 10 december uitleven met diverse hardloopspelletjes. De trainers van Loopgroep Biddinghuizen hebben een spelcircuit bedacht voor op Het Plein. Het is een van de activiteiten om geld op te halen met dorpsactie Serious Dorpsfestival.

Iedereen is tussen 14.00 tot 15.00 uur van harte welkom mee te doen voor het goede doel. Er staat een pot om een vrijwillige financiële bijdrage in te doen. Op Het Plein zijn diverse onderdelen waaruit je kunt kiezen, of waarin je elkaar kunt uitdagen. Het maakt niet uit of je al een hardloper bent of niet. ´We willen belangstellenden laten ervaren hoeveel lol je kunt beleven met dit soort hardlooptrainingen met elkaar´, vertelt trainer Eddy Claus. ´Bovendien word je hierdoor sterker en sneller.´

Dominee doet mee
Joke Harms en de nieuwe dominee van de protestantse gemeente Biddinghuizen, ds. Margriet van de Bunt, hebben aangegeven mee te willen doen. Joke Harms: ´Ik wil wel eens weten of hardlopen ook wat voor mij is.´ De dominee weet dit al, zij heeft al eens een marathon gelopen. Voor haar is het een leuke kennismaking met de loopgroep, andere hardlopers en dorpsgenoten. 
 
Aanhaken bij het boodschappen doen
Het is ook mogelijk rond het boodschappen doen even aan te haken bij een van de circuits. Of vragen te stellen aan Biddinghuizenaar Cees Bouma die honderd marathons heeft gelopen. Dit kan bij de informatiestand waar ook meer informatie wordt gegeven over Serious Dorpsfestival of de loopgroep. Hier kun je ook meedenken over welk plaatje bij de dj´s aangevraagd moet worden met het opgehaalde geld.
 
Estafette, shuttlerun, tips voor ademhaling en meer
Trainer Leny Burgers kijkt met de belangstellenden naar hun looptechniek en hoe je die kunt verbeteren. De trainers Anton Nijenkamp, Anton Mangnus letten op de loophouding en arminzet. Kinderen kunnen tijdens het huppelen het luchtmoment vergroten. Ook zijn er elastieken om in tweetallen het elkaar zwaar te maken bij het hardlopen. Verder kun je touwtje springen en estafette lopen. Welke groep is het snelst? Trainer Eddy Claus daagt je uit voor de shuttlerun. Lukt het je om 20 meter te sprinten op de pieptonen en hoeveel meter kun je afleggen?  
 
Proeftraining week eerder
De loopgroep organiseert de proeftraining een week voor het festival, omdat zij tijdens het evenement meedoet aan de kerstloop in Dronten. ´We willen ons graag inzetten voor de dorpsactie dus vandaar dat wij uitwijken naar 10 december´, aldus de voorzitter Jan Scherpenisse.

Meer informatie staat op http://www.loopgroepbiddinghuizen.nl of de actiesite http://www.bhzsr.nl.

Serious Dorpsfestival
De week voor kerst is de landelijke actieweek voor 3FM Serious Request en het Rode Kruis in Het Glazen Huis. Ook in Biddinghuizen komen inwoners met elkaar in actie. Speciaal voor het goede doel organiseren zij samen de tweede editie van het Serious Dorpsfestival. In dorpshuis Het Koetshuis, met activiteiten voor jong en oud. Op vrijdag 16 december en zaterdag 17 december, aansluitend op de kerstmarkt. De helft van de opbrengst in Biddinghuizen gaat naar stille nood in het dorp via werkgroep Diaconie van de protestantse gemeente Biddinghuizen. 

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Loopgroep
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Serious Dorpsfestival
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.6 °C
  • 0.0 mm
  • 19.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top